Advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Помощ, кучето залита и пада

Помощ, кучето залита и пада

Ако кучето ви залита и пада, потърсете ветеринар
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

При животните, подобно на хората, често се срещат неврологични проблеми, като например загубата на координация. Появата им може да предизвика доста трудности и проблеми за стопанина. Ако забележите, че кучето залита и пада понякога, тогава трябва веднага да се обърнете към специалист за консултация и точна диагностика.

Трябва да се отбележи и това, че подобни явления говорят за доста сериозни функционални нарушения в организма на животното. Проблемът може да се задълбочи още повече, ако не му обръщате внимание и чакате всичко да се оправи от само себе си. Другата сложност е това, че все пак кучетата не могат да говорят и няма как да споделят за проблема си.

Затова е много важно редовно да следите състоянието на домашния си любимец и редовно да го водите на профилактични прегледи. Патологиите от страна на нервната система често се обединяват от специалистите под думата "атаксия".

В интерес на истината, еднозначен отговор, какво е "атаксия" е съществува, тъй като това понятие може да включва в себе си различни симптоми от страна на нервната система. Ето и най-честите симптоматика наред с внезапното залитане и падане на кучето:

Кучето залита и пада

- Загуба на координация, която най-често настъпва внезапно;

- Различни ситуации, които са свързани със загубата на равновесие;

- Кучето трепери;

- Срещат се даже ситуации, при които животното може да падне без никакви видими причини.

Като цяло атаксията при кучетата се разделя на три типа:

- Вестибуларна;

- Сенситивна;

- Церебрална.

Ако се докаже, че говорим за нарушение в нервната система, тогава е важно да пригодите дома си за тази цел. Все пак, ако кучето ви падне неудачно и на твърда повърхност има голяма опасно от наранявания. Не бива да има остри ъгли или опасни предмети, тъй като с времето състоянието на животното може да се влоши, дори ако се спазва стриктно лечението на ветеринаря.

Не бива сами да се стараете да поставите диагноза на куче, което залита и пада. Все пак това е медицинска тема и само истински специалист може да се справи със задачата, както и да избере подходящото лечение в зависимост от ситуацията. Както може би и сами се досещате, начините на лечението са различни в зависимост от причините за появата на неврологичния проблем при кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest