Как се маха дъвка от косата?

Как се маха дъвка от косата?
Снимка: advice.bg

Легендата разказва, че преди, когато в косата на детето се залепи дъвка, тогава майката задължително трябва да отреже този кичур, за да я отстрани. Ако оставим шегата настрана, има много методи за премахване на дъвка от косата, затова не бързайте с ножиците, а първо опитайте някое от нашите предложения.

Първото, което трябва да направите, е да изстудите много добре дъвката. Това може да стане с помощта на кубчета лед. Търкайте дъвката, докато тя се втърди, след това внимателно се опитайте да я отстраните.

В случай, че дъвката все още не иска да се махне от косата, дори след като сте я изстудили, сложете върху нея и в косата около нея малко фъстъчено масло. Започнете да втривате бавно маслото в дъвката.

Ако нямате под ръка фъстъчено масло, спокойно може да го замените с обикновено масло или дори с майонеза. Съдържащите се в тях мазнини във високи концентрации, ще помогнат на дъвката да се отлепи от косата.

В случай, че мисълта да клепате по главата си или тази на детето си разни мазнини не ви допада, тогава може да се опитате да отстраните вече изстудената дъвка по друг начин.

Потопете за кратко кичура с натрапника в чаша с кока кола или сода. Ще се изненадате колко лесно ще се отървете от лепкавата дъвка от косата си.

Препоръчваме ви след това да измиете косата си с мек шампоани да внимавате това повече да не се повтаря.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати