Как се премахва синина?

Как се премахва синина?
Снимка: advice.bg

На всеки може да се случи да получи синина. Обикновено синините се описват като лилави, тъмносини или червени петна по кожата. Причина за появата им е някаква травма.

Синините представляват лилави, червени или тъмносини петна по кожата, причинени от нараняване. Когато някоя част от тялото бъде травмирана, малките кръвоносни съдове под кожата се нарушават.

Тогава кръвта от тези съдове навлиза в околните тъкани и именно това е причината за оцветяването.

Първите синини се появяват няколко минути след травмата, като други допълнителни ефекти от нараняването може да бъде болка и възпаление. Синините преминават от само себе си в рамките на 12-15 дни от появата им. Разбира се, има различни препарати и методи, които ще ви помогна да се отървете от тях по-скоро.

Ако веднага след травмата поставите лед на засегнатото място, това ще доведе до свиване на кръвоносните съдове, минимизиране на притока на кръв и оттам намаляване на възможните синини. Наложете удареното място с пакет лед или замразени зеленчуци за около десетина минути. Изчакайте 20 минути, след което го наложете пак.

Когато синината вече се е образувала, тогава трябва да да бъде третирана с топлина. Топлината ще увеличи кръвообръщението и притокът на кръв към засегнатото място, мускулите ще се отпуснат и болката ще отшуми. Няма нужда да купувате специална нагряваща се подложка, бутилка с топла вода ще ви свърши същата работа.

В комбинация с горните методи може да опитате също компресионна превръзка, която трябва да се сложи на засегнатото място възможно най-скоро след получаване на травмата. Тя ще спре изтичането на кръв от засегнатите кръвоносни съдове.

Много полезни мехлеми за премахване на синините може да намерите в природната аптека. Заложете на тези,които съдържат арника. Бабините илачи също не са за пренебрегване. Засегнатото място може да бъде наложено с компреси от магданоз, лук, черен оман, оцет и др.

В аптечната мрежа има и различни препарати със съдържание на хепарин, които правят чудеса при разнасянето на синината в кратък срок.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати