Advice.bg»Съвети»Как се проверява глоба за винетка?

Как се проверява глоба за винетка?

Как се проверява глоба за винетка?

Винетката е такса, която се заплаща, за да може дадено превозно средство да се придвижва свободно върху дадена държавна територия.

За България таксата на винетката за автомобил е 97 лева годишно, като съществуват опциите за седмица, месечна или тримесечна винетка. Ако не заплатите в определен срок своята винетка, то е много вероятно да бъдете глобени.

Ето как можете да проверите дали имате глоби за винетки:

Сайтът, който предоставя информация за вашите нарушения относно тол таксите, е TollPass.

За да проверите за налични глоби, то трябва да влезете в сайта и да продължите надолу, докато стигнете 5-те основни направления – автоматично тол таксуване, маршрутна карта, компенсаторни такси, електронна винетка и Tollpass Fleet.

За належащи глоби трябва да отидете в компенсаторни такси, където ще намерите интерактивни бутони „Провери“ и „Плати“. За проверка натиснете първия бутон, след което пред вас ще излязат падащо меню с държави и поле за написване на регистрационния номер на автомобила.

След като изберете вашата държава, в полето напишете пълния номер на вашия автомобил и натиснете бутона „Търси“. Ако имате налични нарушения, то отдолу ще получите необходимата информация – основание, статус, дата на нарушението, срок за плащане на компенсаторната такса и сума на належащата глоба.

Ако желаете да платите своите задължения, то можете да натиснете бутонът „Плати“, който ще се появи вдясно на дължимата сума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати