Advice.bg»Съвети»Как се прави скрийншот?

Как се прави скрийншот?

Как се прави скрийншот?

Скрийншотът представлява моментно заснемане на екрана. То се казва особено полезно, когато трябва да запазите нещо важно, а единственият ни вариант е да снимаме екрана. С помощта на тази функция можете да снимате определена част от монитора или цялата картина.

В зависимост от устройството скрийншотът се създава по различен начин. Важно удобство е, че можете да снимате екрана, както на компютъра, така и на телефона си. Ето кои са най-разпространените начини:

За компютър

Ако използвате операционната система Windows, то можете да направите скрийншот чрез следната клавишна комбинация: бутонът Windows и бутонът Print Screen.

Бутонът Windows е долу вляво на клавиатурата. Можете да се ориентирате по изобразеното лого на Windows. Print Screen бутонът се намира горе вдясно, а надписът върху него е Prnt Scrn, Prt Sc или PRT SC.

За да направите успешен скрийншот, то трябва да задържите двата бутона заедно. Готовата снимка се запазва автоматично.

Друг още по-лесен вариант е да използвате само бутона Print Screen. С него обаче скрийншотът не се запазва автоматично като файл, а е необходимо да го отворите чрез графичен редактор.

За Андроид

Ако имате мобилен телефон с операционна система Андроид, то задръжте заедно бутона за намаляване на звука и бутона за включване/изключване.

Готовият скрийншот се съхранява автоматично в папка Екранни снимки.

За iPhone

Скрийншотът при системата на Apple се създава с бутона за вклюване/изключване и бутона Home. Готовата снимка на екрана се запазва автоматично в папката със снимки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати