Advice.bg»Съвети»Как се изпраща локация?

Как се изпраща локация?

Как се изпраща локация?

Доброто чувство на ориентация е качество, с което не всеки човек разполага. Това създава особени затруднения, когато комуникирате с човек, на когото искате да обясните вашата локация. Тогава влизате в безкраен обяснителен режим, за да можете да опишете на отсрещния човек как да ви намери.

Тези обяснения невинаги завършват с желания успех. За тази цел обаче технологиите напредват осезаемо и предлагат алтернатива, която да ви спести дългите обяснения. Това е функцията за споделяне на локация.

Какво е споделянето на локация и как се осъществява?

Да споделите своята локация, означава да използвате своето местоположение, установено чрез интернет връзка. Така може да препратите своята локация до всекиго, като единствено са ви необходими телефон или компютър, както и интернет. Ето и няколко начина как се изпраща локация:

- С Google Earth. Това е приложение, с което разполага всеки телефон или компютър. Отваряте го и променяте изгледа, докато не настроите локацията, която искате да споделите. След това в горната част докосвате „Още“ и избирате командата „Споделяне на връзка“. Накрая само трябва да изберете приложението, чрез което искате да го изпратите;

- Директно от приложенията. Вече всяко приложение разполага с функцията Споделяне на локация. Единствено трябва да влезете в чата с човека, на когото искате да споделите. След това се насочвате към навигацията с емотиконките и функциите за изпращане на снимки и видео. До тях има стрелка, която служи именно за споделяне на локацията. Натискате я и приложението идентифицира вашето местоположение. След това само трябва да я изпратите на човека, с когото искате да я споделите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати