Advice.bg»Съвети»През колко метра се слагат коловете за ограда

През колко метра се слагат коловете за ограда

През колко метра се слагат коловете за ограда

Оградата е задължителен елемент от всеки дом. Тя изпълнява функцията на териториално разпределение и също така защитава границите на жилището. Според средствата, желанията и потребностите на притежателя, оградата може да бъде от различен тип: желязна, дървена, бетонна и др.

Известен е методът за ограждение посредством колове, които могат да бъдат дървени, метални, бетонени или др. В този случай оградата трябва да бъде съразмерна и да отговаря на някои правила в строителството. Едно от тях е изискването за разстояние между коловете. То обаче стои в тясна зависимост с избора на материал.

Ако вашият избор е да използвате дървени колове, то оптималното разстояние е от 1,5 до 2,5 метра. В никакъв случай обаче не трябва да надвишава 3 метра, защото тогава няма да имате никаква здравина и опора на ограждението. Колкото по-къса е дистанцията обаче, толкова повече се оскъпява цялостния процес. Затова можете да се придържате към стандарта от 2,5 метра.

Ако изберете стоманени колчета, то тогава можете да имате по-големи разстояния, тъй като опората е по-стабилна. Имате възможност да ги поставяте през 2,5 метра до 6 метра. По-големите разстояния са подходящи в случаите, когато коловете са монтирани в бетон. Тогава основата е здрава и можете да си позволите по-отдалечени колчета. Все пак се препоръчва да се придържате към дистанцията от 3 метра. Най-оптималните параметри за всякакъв тип ограждения с колчета са в рамките на 2,5-3 метра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати