Advice.bg»Съвети»Как се вгражда съдомиялна?

Как се вгражда съдомиялна?

Как се вгражда съдомиялна?

Ако искате сами да вградите съдомиялната машина, то този съвет е за вас. Трябва обаче да имате следните неща предвид:

- В какво състояние ви е доставен уредът;

- Трябва да направите предварителна подготовка;

- Трябва да свържете машината с канализацията;

- Трябва да свържете съдомиялната към чиста вода;

- Трябва да свържете машината към електрическата мрежа.

В този съвет ще ви обясним как да направите това.

1. Първо, трябва да обърнете внимание как ви е доставена машината - тя е била тествана предварително, там където е произведена, за да може производителят да гарантира нейната пълна изправност. Когато оглеждате машината, можете да забележите малки петна от вода. Но след като пуснете машината за първи път, те ще се махнат.

2. Подготовка - трябва да определите размерите за монтиране на съдомиялната както е описано в инструкциите за монтаж. Трябва да използвате нивелир, за да нивелирате съдомиялната машина. Използвайте за целта и регулиращите се крачета, за да може да я поставите в стабилно състояние.

3. Свързване към канализацията - в книжката за монтаж ще намерите описани всички стъпки за свързване на машината към канализацията. Ако се налага, можете да поставите сифон с изпускателна дюза. След това свържете маркуча за източване към тази дюза на сифона, като използвате частите, които са дошли заедно със съдомиялната. Трябва да сте сигурни, че маркучът, който служи за източване, не е прегънат, пречупен или усукан и дали няма запушване в системата, което пречи да се изхвърля мръсната вода.

4. Свързване към чистата вода - трябва да свържете чистата вода към системата за водата, като за целта е нужно да използвате частите, които дошли заедно с машината и като следвате инструкциите за монтаж. Трябва да проверите дали маркучът за чистата вода не е прегънат, пречупен или усукан.

5. Свързване към електрическата мрежа - трябва да свържете съдомиялната към контакт с променливо напрежение между 220 и V 240 V и 50 Hz или 60 Hz и със защитен заземяващ проводник. Нужно е да свържете машината към най-близкия свободен контакт и трябва също да имате достъп до него след като монтирате машината. Ако след като монтирате уреда, нямате достъп до контакта, трябва да използвате устройството за изключване на всички полюси с отвор за достъп поне 3 мм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати