advice.bg»Съвети»Kолко вода харчи тоалетната?

Kолко вода харчи тоалетната?

МарияМария
Новак
311
Kолко вода харчи тоалетната?

Водата е ценен ресурс, който трябва да се използва внимателно. Водата, взета от реки и езера за ежедневна употреба, оказва влияние върху дивата природа. Пестейки вода в дома си, можете да допринесете и за опазването на околната среда.

Проучванията сочат, че едно средностатистическо домакинство използва за промиване на тоалетната около 30% от общата използвана вода.

В зависимост от вида на тоалетнатното казанче, едно пускане на водата може да се равнява на около 6-10 литра. Това е същата вода, която използваме за миене и къпане.

Малообемните тоалетни изразходват около 6 литра за едно пускане и са за препоръчване от гледна точка на ефективност, грижа за природата и намаляване на сметките за вода. Те изглеждат като всички останали, но резервоарът и самата тоалетна чиния събират по-малко вода и позволяват по-ефективното използване, благодарение на гравитацията или налягането.

Тоалетните с двойно промиване са високоефективни с възможност за пълно и наполовина промиване. Ако разполагате с тази опция, използвайте режима на промиване с по-нисък обем възможно най-често.

Не използвайте тоалетната чиния като кофа за боклук, тъй като това би било доста скъпо за вас и околната среда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати