Advice.bg»Статии»Работа»Интервю за работа»Какви въпроси задават на интервю за работа?

Какви въпроси задават на интервю за работа?

интервю за работа
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Всеки човек поне веднъж се сблъсква с интервю за работа. Това е житейско преживяване, което несъмнено предизвиква вълнение и понякога притеснение. Причината е, че интервюто за работа представлява вид изпит на индивидуалните качества, умения и опит, от който зависи бъдещето ни развитие.

Повечето интервюта за работа се състоят в задаването на различни въпроси, базирани на опит, качества и умения на кандидата за работа. Целта на интервютата за работа е да се откроят характеристиките на кандидата и неговия потенциал да се превърне част от развитието на съответната компания. Макар да притежавате ценни умения и качества като специалист, то понякога представянето на интервюто може да ви коства заемането на конкретната кариерна позиция.

Ето защо е важно да си съставите предварителна стратегия и да се подготвите за евентуалните задавани въпроси в интервюто. Какви могат да бъдат въпросите в интервюто?

Как и откъде научихте за позицията?

На пръв поглед този въпрос изглежда съвсем обикновен и незначителен, но истината е, че той дава възможност да блеснете пред бъдещия работодател. Тук е моментът да изпъкнете, като можете да споделите, ако сте научили за позицията от приятел или познат. В допълнение, споменете добри неща, които знаете за компанията.

Защо искате да работите при нас?

какви въпроси се задават на интервю за работа

Това е често задаван въпрос, от който си проличава мотивацията и истинските мотиви на кандидата да гради бъдеще в съответната компания. Важно тук е да разкажете първо мнението си за компанията, какво знаете за нея и какви са нейните предимства пред останалите. След това кажете как си представяте своето развитие в компанията. Важно е да покажете знания и интерес относно сферата и дейността на съответната фирма.

Защо да наемем Вас?

Тук имате поле за отличаване пред работодателя. Това е перфектният момент да изпъкнете като специалист с достатъчните качества, умения и квалификация, за да заемете съответната позиция. Разкажете за своите специфики и отличителни белези. Бъдете иновативни и най-вече уверени, като покажете, че в действителност вие сте перфектният кандидат.

Какви са вашите умения/опит?

На този въпрос най-добрият съвет е да бъдете максимално искрени. Причината е, че не трябва да посочвате неверни факти за себе си, за опита си или за своите умения. Ако го направите, то рискувате следващият въпрос да бъде уточняващ и да бъде с цел разясняване на вашите знания или опит. Тогава вероятността да се провалите е значително висока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest