Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Какво е графенов оксид и защо е вреден

Какво е графенов оксид и защо е вреден

графеновият оксид причинява пневмония

Графенът и графеновият оксид са свързани и затова трябва да се обясняват заедно. Графенът е една от алотропните форми на химичния елемент въглерод. Първото му изолиране е от 2004 година.

Графенът е най-тънкия материал, познат на хората. Дебелината му е само 1 атом. В същото време е 200 пъти по-здрав от стоманата и е непроницаем за течностите и газовете. Той е прозрачен и пропуска почти 98 процента слънчевата светлина, а освен това е изключително гъвкав материал.

Графеновият оксид обаче е напълно различен. В него кислородът е около 50-60 процента. Наличието на кислород прави структурата му съвършено различна, макар да е производно вещество на графена.

Графен оксидът е токсичен материал, който може да се натрупа в белите дробове и да предизвика двустранна пневмония. Отравянето с графенов оксид може да доведе до метален вкус в устата, както и до загуба на мирис и вкус.

Той е причина за образуване на тромбози и кръвни съсиреци, до подкопаване на имунитета и до медицинското състояние, наречено цитокинова буря, което е честа причина за смърт, тъй като секретирането на много цитокини и възпалителни протеини води до органна недостатъчност.

вреди от графеновия оксид

Графеновият оксид има мощно действие в аерозолите и така наречената електронна абсорбираща лента. Това значи, че той има способността да разгражда естествените резерви от глутатион в човешкото тяло. Глутатионът е най-мощния антиоксидант в тялото на човека. Той предотвратява увреждането на клетките, причинено от свободните радикали.

Именно честотната лента прави графеновият оксид толкова вреден за човешкото тяло, тъй като няма какво да неутрализира токсичните вещества в тялото. Децата не са податливи в такава степен на отравяне с графенов оксид заради много високите нива на глутатион, които естествено притежават.

В тялото на възрастните тези нива намаляват значително около и преди 65-годишна възраст. Стимулиране на производството на този антиоксидант води до бързо възстановяване на отровените пациенти.

Укрепването на имунната система, нормалният начин на живот, който да стимулира производството на повече глутатион, е правилният начин, който елиминира, разгражда и извежда от тялото графеновия оксид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest