advice.bg»Статии»Работа»Кариера»Как да намерим добра работа за много пари?

Как да намерим добра работа за много пари?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
1481
Как да намерим добра работа за много пари?
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
14.25 лв.
Виж ››

Искате да ви увеличат заплатата? Разбира се, кой не иска. И в това няма нищо лошо. Но нека бъдем честни, бонусите не са нещо, което ежемесечно получавате. И така - как можете да печелите повече пари по-бързо?

Ами като развиете нужните за целта умения и се съсредоточите върху високоплатени работни места. Да, това звучи очевидно, и също така трудно, но не е невъзможно.

На първо място - утвърдете се като експерт във вашата област. За да станете по-привлекателни за бъдещите работодатели, трябва не просто да си вършите работата, но и да се стремите да бъдете специалист във вашата област.

Вижте няколко начина, по които можете да направите това по пътя към добрата работа за много пари:

1. Търсете възможности да говорите на конференции във вашата област;

2. Намерете подкасти, yоutube-канали или блогове, които ще ви приветстват като гост;

3. Създайте съдържание за това, от което разбирате. Пишете статии в блог, публикувайте електронна книга;

4. Споделяйте редовно съдържание в социалните мрежи;

5. Заснемете образователни видеа и наревете свой канал в YouTube;

6. Започнете работа на непълно работно време като консултант;

7. Предприемането на тези стъпки (или комбинация от тях) ще ви помогне също да се запознаете с хора от човешки ресурси или ключови фигури в компании.

Изградете нови умения

Добра работа за много пари?

Един от най-добрите начини да подсилите автобиографията си е да покажете, че сте говори да придобивате нови умения, за да напредвате. Разбира се, невинаги можете да отидете при шефа си директно и да заявите Искам да науча повече за маркетинговия отдел на компанията. Изисква се стратегически подход. По-добрата тактика е да поискате разрешение от шефа си да работите по конкретен проект или задача - и да обясните как това ще бъде от полза. Например: Пешо от IT отдела е съгласен да наблюдавам работата ми за един ден. Мога ли да го направя, а след това да споделя с нашия екип какво научих?

Развийте своите лидерски качества

Без значение колко се променя пазарът на труда, едно умение, което винаги се търси, е лидерството. Имате предимство, ако вече сте на управленска позиция, но ако все още не сте ръководител, съществуват и други начини да развиете лидерски умения. Можете да предложите да наставлявате служител от начално ниво, да водите обучителен семинар или да разработите програма за доброволци за подобряване на имиджа на компанията.

Проучете компаниите финансово

Преди да започнете да кандидатствате за работа, създайте списък с потенциални работодатели, които наемат, за които бихте искали да работите, и направете анализ на финансовото здраве и стабилност на всяка компания. Колкото по-добре са финансово, толкова по-вероятно е да плащат добре на служителите си. Можете да проучите това по няколко начина. Ако е публична компания, погледнете нейните последните тримесечни отчети за печалбите, за да видите маржовете на печалбата и нетните продажби (това са добри показатели за финансов растеж.) Ако става дума за частен бизнес, може да се наложи да поразровите малко повече, като разгледате отзивите, за да видите дали компанията е известна с добро заплащане и кариерно развитие.

Оставете се да бъдете забелязани

Когато сте готови да смените работното място, за да търсите по-високо заплащане, бъдете възможно най-видими за потенциални работодатели. А колкото повече мениджъри и хора от човешки ресурси можете да разговаряте и да представите себе си, толкова по-големи са шансовете ви да намерите това, което ви устройва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest