advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Как се прави обрязване?

Как се прави обрязване?

Как се прави обрязване?
Електронен термометър за деца
Препоръчано за теб:
Електронен термометър за деца
8.50 лв.
Виж ››

Днес голяма част от мъжете са обрязани, като статистиката показва, че 1/3 от силния пол са преминали по една или друга причина през тази процедура. Тя е особено разпространена при американците, където около 75% от тях са обрязани.

Причините да се извърши могат да са както здравословни, така и религиозни.

Как се прави обрязване?

При обрязване се извършва отстраняване на кожичката или така наречения препуциум, който е разположен на главичката на пениса, като това се прави по хирургичен начин. Като цяло процедурата не е никак сложна и е по-скоро рутинна, но все пак задължително се извършва в болница, където след това пациентът се наблюдава, а също така преди това се извършват редица амбулаторни изследвания.

Самото възстановяване след обрязване е доста бързо, а именно за около между 3 и 10 дни, като колкото по-млад е мъжът, то толкова по-бързо преминава този период.

По голяма част от лекарите са на мнение, че обрязването трябва да се извършва под пълна упойка, като така пациентът е обезболен, както по време на самата хирургична интервенция, така и няколко часа след нея.

След процедурата може да се наложи да бъдат приемани някакви обезболяващи, които лекарят ще ви предпише. При децата се използва и медикамента Midazolam, като така те се седират и екипът може спокойно да си свърши работата, както и да се минимизира стреса за самото дете.

Обрязването може да се извърши по ред причини, а именно:

- по религиозни;

- по медицински

- по-добра хигиена.

Така например понякога се случва фимоза на пениса, като така се сраства кожичката с главичката и това съответно налага обрязването. Като плюсовете на тази процедура може да се отбележи това, че така мъжете доста по-рядко страдат от различни инфекции на пикочните пътища, а също така при тях е доста по-сложно заразяването със СПИН.

Огромен плюс е и това, че като цяло те доста по-сложно могат да се заразят с различните болести, които се предават по полов път.

Голяма част от мъжете споделят също така, че след обрязването са забелязали положителна промяна в сексуалния си живот, като например част от тях споделят, че се е удължило времето на сексуалния им контакт с жените, но от друга страна това се дължи на факта, че се намалява донякъде чувствителността на пениса.

Заедно с това и жените споделят, че са по-удовлетворени от половинките си след като те са били обрязани, както и че сексуалното им удоволствие от акта се е повишило значително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest