advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Мъртва вода - що е то?

Мъртва вода - що е то?

Мъртва вода - що е то?

В народните приказки често се среща мотивът за живата вода, която има чудотворно действие, тя съживява мъртвите. По-рядко се среща и друг термин - мъртва вода. Обикновено с нея се поливат раните на мъртвия юнак, за да се затворят и след това да бъде съживен с жива вода.

На практика в реалния живот водата, която е активирана, се нарича още жива (католит) или мъртва (анолит). Активирането става чрез електролиза. Този процес придава на водата съвсем нови свойства и тя се превръща в активно и съвсем чисто средство от екологична гледна точка. То служи за профилактика на редица болести. Все повече заболявания се подлагат на профилактика, макар че тази вода не е лечебно чудо.

Все пак изследванията показват, че свойствата на мъртвата вода може да се оценят като оцеляване, а на живата като възстановяване.

Ще се спрем по-подробно на мъртвата вода, анолит.

Анолитът е киселинна вода. Представлява безцветна и прозрачна течност, кисела на вкус и с характерния мирис на киселина. Ценни са нейните бектирицидни и дезинфекциращи свойства.

С нея се забавят биологичните процеси в организма на хора и животни. Това води до понижаване на кръвното налягане, успокояване на нервната система, намаляване на болките в ставите. Сънят се подобрява значително.

Ако се използва редовно, мъртвата вода разтваря и прочиства натрупания зъбен камък. Добро средства е за борба с кръвотечението от венците и за дезинфекция на устата.

Приложения на мъртвата вода

Мъртвата вода се използва и за дезинфекция на бинтовете, бельото, хирургическите инструменти, дрехите, обувките, а също така домакинска и друга посуда, плодовете, зеленчуците, всякакви хранителни продукти, помещения и дори почва.

Мъртвата вода има и лечебни свойства. Хремата, болките в гърлото и диарията се повлияват много добре от нея.

Приготвянето на мъртва вода не е трудно. Активаторът за около половин час превръща чрез електролиза обикновената вода в мека, алкална (жива вода) в единия край на съда. В другия край се отделя киселинната мъртва вода. Тя е заредена с положителни заряди, а това усилва нейното действие.

Трябва да се съхранява в плътно затворени съдове, но не повече от 2-3 седмици.

Важно е да се знае, че не се препоръчва прием на жива и мъртва вода едновременно, защото едната е заредена с положителни, а другата с отрицателни йони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати