Как да се справим с властна тъща?

Как да се справим с властна тъща?

Има безброй вицове, свързани с властна свекърва или тъща. И то ненапразно. Тук обаче ще се опитаме да ви подскажем как можете да се справите с властна тъща.

Директен разговор очи в очи

Диалогът е правилния начин за подход към всяка ситуация. Защото наистина често е по-добре да проведем разговор очи в очи, отколкото да бягаме от проблемите си.

Проведете разговор с властната тъща като съвсем откровено ѝ кажете, че не възнамерявате да откликвате на всички нейни капризи и прищявки. Да, с охота ще ѝ се притечете на помощ, в случай че тя има нужда, но нищо повече.

Тотално игнориране

Властна тъща

Да, дръжте се възпитано и учтиво с майката на любимата си, но пък не забравяйте, че не сте женени за тъщата, а за дъщеря ѝ. Това означава, че изобщо не е необходимо да търпите лош тон от нейна страна или пък да вършите всичко, което тя ви нареди. Едно е да ѝ помагате с тежките пазарски чанти и съвсем друго да ѝ масажирате ходилата. Игнориране е хитър начин за справяне с властната тъща и не само.

Подходете с ирония

При неизбежните нареждания, преминали вече в заповеди от страна на властната ви тъща, вие се опитайте да я иронизирате, като винаги си оставяте една отворена вратичка, че това всъщност не е ирония, а само и единствено шега. Особено ако вашата съпруга чуе коментарите, насочени към собствената ѝ майка.

Така, ако тъщата поиска незабавно да се отзовете в ролята си на шофьор, защото тя закъснява с часа си за маникюр или педикюр, можете да ѝ отговорите, че не можете, защото самият вие чакате да ви изсъхне лака на ноктите. Това естествено, е само образно казано.

Но е факт, че иронията ви би стреснала поне леко тъщата, а когато тя се оплаче на жена ви (това неминуемо ще се случи), вие ще можете да се защитите казвайки, че само сте се шегували.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати