Как да организирате детско парти

Как да организирате детско парти

Ето какво трябва да вземете под внимание, когато искате да организирате детско парти.

Избор на дата и час за събитието

На никой от родителите, придружаващи децата си, както и на самите деца, не би им било удобно да вземат участие на организираното от вас парти в ден, който предхожда работен или учебен такъв. Най-добрите дни за организиране на детско парти са петък или събота, както вземете предвид и дали те пък не съвпадат с някои празници, когато много от хората пътуват за планирана почивка.

Обърнете внимание и на часа за събитието, защото по-малките деца спят обедно време. За тях е по-подходящо да планирате сутрешните часове, когато са най-бодри. За по-големите деца пък е добре да планирате партито след 17 или 18 ч.

Кой да е поканен?

Детско парти

Направете си списък с децата, които искате да поканите, защото може да ви се наложи да осигурите на някои от тях личен превоз. Не всички родители биха имали възможността или желанието да присъстват, а и някои могат да бъдат затруднени именно с придвижването.

Детско парти в заведение или в парка?

Детско парти в детски клуб, е най-лесното решение за вас, защото стига да можете да си го позволите финансово, вие няма да бъде ангажирани почти с нищо. Цялостната грижа за организацията ще е поета от организаторите, които често предлагат и аниматори.

Не по-лоши варианти са детските партита, които могат да бъдат организирани в парка, на някое футболно игрище (ако е парти за момчета), на аквапарк, на боулинг и т.н. Макар отговорността вече да е почти изцяло ваша, то пак можете да си поръчате аниматор, който да забавлява малчуганите, а по отношение на храната да се доверите на фирма за кетъринг.

А защо не детско парти у дома?

Организиране на детско парти

От финансова гледна точка, най-благоприятно за вас би било да организирате детско парти у дома. Помислете си обаче колко усилия би ви коствала подобна организация? Приготвяне на храна, сервиране, отсервирване и вероятно безброй изпочупени чаши, чинии и други вещи. Бихме ви посъветвали да организирате домашно парти единствено ако разполагате с голям апартамент или най-добре - къща с двор. Това няма да ви спести усилията или грижите, но децата ще имат достатъчно голям терен за своите игри.

Има ли нужда от покани?

Да, децата обичат да получават покани лично. Не устни покани, предадени от собственото ви дете или пък предадени по родителите му от вас като родител. Децата обичат да имат написано черно на бяло, че точно те са поканени на определеното място, на конкретната дата и точния час. Така те се чувстват като избраници и искрено се радват на оказаното им внимание. Не ги разочаровайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати