Най-добрите лекарства срещу херпес

Най-добрите лекарства срещу херпес

Преди да преминем към темата, която е спомената в заглавието ни, ще уточним, че тук ще разгледаме единствено най-добрите лекарства срещу херпес, който се появява в областта на устата ни. Няма да се занимаваме с по-сложната тематика, касаеща херпес зостер, който се появява вследствие от липса на имунитет при боледувалите от варицела, нито пък ще разглеждаме херпесите, които могат да се появят по гениталиите. Това са по-сложни случаи и винаги строго индивидуални.

Херпесът, който можем да получим в областта на устата (често и около и в носа) не е особено опасен, но е неприятен и дори болезнен като усещане. Да не говорим и че загрозява външния ни вид.

Ето кои са най-добрите лекарства и народни методи, които можете да пробвате при поява на херпес.

Медикаменти за лечение на херпес

Основните медикаменти, които действат ефективно при поява на херпес и водят до по-бързото му лечение, са онези, чиято активна съставка е Ацикловир. Ако не сте особено запознати с проблемите, свързани с поява на херпеси, вероятно веднага ще се насочите към добре рекламирания продукт Зовиракс, чиято активна съставка също е Ацикловир.

Тъй като се опитваме единствено да сме ви от полза, веднага ще споделим, че Зовиракс наистина е добро медицинско средство, но за разлика от други лекарства, чиято активна съставка също е Ацикловир, то вероятно е сред най-скъпите. За сравнение, тубичка Зовиракс от 2 мг струва около или над 10 лв, а тубичка Ациклостад от 2 мг е около 5-6 лв. Най-евтино би ви излязъл Ацикловир крем, който е под 10 лв, но за 5 мг. На всички изброени по-горе медикаменти основна съставка си остава Ацикловир, единствено производителите са различни. Както и добрата реклама, естествено.

Лечение на херпес

Народни мехлеми за лечение на херпес

В случай че не се намирате в близост до аптека или просто искате да използвате народни средства за лечение на херпес, пробвайте с мед. Нанасяйте го по 3-4 пъти на ден на възпаленото място и не го отмивайте.

Изпитан бабин метод е и третирането на мястото с херпес с чесън, но след като изчакате 10 мин., задължително го отмийте, защото може да раздразни кожата ви още повече.

Пастата за зъби, за която вероятно сте чували, че помага при поява на херпес, е доста оспорвано средство и го използвайте само, ако не разполагате с нищо друго под ръка. Освен това тя би могла да бъде ефективна единствено в началния стадий на появата на херпес.

Начин на хранене при поява на херпес

Освен при стрес, умора или друго емоционално състояние, херпесите често са резултат от отслабена имунна система. Преосмислете менюто си и наблегнете на приема на храни, богати на витамини. Важно правило е да избирате само сезонните плодове и зеленчуци, а не онези, които поради дълъг транспорт са изгубили голяма част от полезните си свойства.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати