Най-добрите билки за пречистване на кръвта

Най-добрите билки за пречистване на кръвта

Чистата кръв е в основата на благосъстоянието ни и отличното здраве. Много фактори допринасят за замърсяването на кръвоносната система: неправилна диета, някои заболявания на отделителните органи, тютюнопушене и други. Възможно е да се изчисти системният приток на кръв, като не се налага да прибягвате до химикали, а да използвате лечебната сила на растенията. Имайте предвид обаче, че билките, които пречистват кръвта, ще имат желания ефект, само когато се комбинират с правилната диета.

При какви състояния е добре да пречистите кръвта си:

- заболявания на чревната система, черния дроб, бъбреците;

- склонност към алергични реакции;

- чести вирусни и инфекциозни патологии.

Също така можете да прибегнете до пречистване на кръвта с билки, ако сте приемали някакви медикаменти продължително или имате някакви вредни навици. Имайте предвид, че е важно в този случай менюто ви да включва голям брой зеленчуци, плодове, зърнени храни, да увеличите количеството вода, която пиете до 2 литра на ден, а също така да изключите тежките храни, които съдържат животински мазнини и добавки.

Най-добрите билки за пречистване на кръвта:

Пречистване на кръвта

- бреза;

- репей;

- коприва;

- бял равнец;

- орех;

- глухарче.

Растенията, които се използват за почистване на кръвоносната система от токсини, имат неоспорими предимства пред лекарствата: минимум противопоказания и естествен състав. Следните лечебни растения също имат почистващи свойства:

Невен - изключително богат е на витамини и повишава имунитета, предотвратявайки честите настинки. Невенът перфектно почиства притока на кръв и действа тонизиращо на тялото.

Пречистване на кръвта с невен

Сабелник (блатна ягода) - растението съдържа каротин, витамин С, флавоноиди и е силен антиоксидант. С помощта на билката можете да премахнете солите от ставите, да почистите лимфата и кръвния поток, а също така да укрепите имунната система.

Жълт кантарион - помага за прочистване на кръвоносната система от холестерол, мазнини, а също така помага в борбата срещу излишното тегло.

Боровинка - премахва отока, намалява възпалението. Билката е естествено слабително и пречистващо кръвта средство, а също така има бактерициден ефект.

Изключително важно е преди да започнете лечението и пречистването на кръвта с тези билки, да се консултирате с вашия лекуващ лекар. Той ще прецени дали те са подходящи във вашето състояние и конкретен случай, а също така дали няма някакви противопоказания за употребата на някои от тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати