Как да се облека за банкет

Как да се облека за банкет

След като получи покана за банкет, всяка жена моментално преминава през съдържанието на гардероба си в търсене на какво да облече. Може би за мъжете този въпрос възниква малко по-късно, но се появява със сигурност.

Независимо от мястото, придружаващата компания и повода, етикетът ви задължава да изглеждате добре. И въпреки че понякога можем да видим посетители в дънки, тениска и кецове, не всеки е готов за такъв „подвиг“.

Как да се обличаш за банкет, как да избереш аксесоари, какъв парфюм да използваш, как да нанасяш грим и каква прическа да си направиш - десетки въпроси, изискващи задълбочен и компетентен подход.

За да завършим с безупречна трансформация, която перфектно съответства на повода и стила на събитието, съставихме подробен алгоритъм. Сигурни сме, че нашите съвети ще ви помогнат да изглеждате луксозно и да уловите възторжените погледи на всички присъстващи.

Първото нещо при избора на официално облекло - преди да забиете глава в гардероба и да сортирате произволно съдържанието на рафтовете и закачалките, трябва ясно да установите целта на посещението: приятелски събирания, вечеря със служители, официална среща с ръководството, семейни събирания, годишнина и други подобни. Това ще стане решаващо при избора на облекло.

Как да се облека за банкет

Важно е да се изясни предварително наличието на дрес-код. Някои места имат свои правила за външния вид на посетителите. Ето защо, за да не изглеждате неподходящо и да не на място, не пропускайте този момент.

Сезонът на годината също играе роля. През зимата е по-добре да носите тъмни дрехи, изработени от плътни тъкани, в топло време една лека декорация от светли цветове ще бъде по-подходяща. Ако банкетът е предвиден за през деня, трябва да изберете пастелни и дискретни нюанси. За вечерни събития ярките и богати тоалети са напълно приемливи.

Най-успешните комбинации

Съвременната мода диктува нови правила. Комбинацията от екстравагантни обувки, рокли и аксесоари, мъжки костюми на крехки жени са вече тенденции, които бързо се вкорениха сред младите хора. И те имат пълно право да съществуват. Има много причини за обличане на изключителни тоалети, но банкетът не е една от тях.

Как да се облека за банкет

Сред десетки опции най-успешните са:

- черна рокля - каквато и да е дължината, това е абсолютната класика;

- костюм - независимо дали в комбинация от пола илипанталон, всеки вариант изглежда стилно и елегантно;

- коктейлна рокля - перфектен вариант, но имайте предвид, че тя е създадена специално за специални поводи;

- лека блуза, комбинирана с панталон или пола - универсално облекло, подходящо за всяко събитие;

Несъмнено има много успешни комбинации. Почти всеки елемент от гардероба може да бъде подходящ, като го комбинирате правилно. Но за това трябва да притежавате усещане за стил и безупречен вкус.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати