advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Помощ! Имам проблеми с еякулацията

Помощ! Имам проблеми с еякулацията

проблеми с еякулацията

Често срещан симптом на сексуална дисфункция при мъжете е преждевременната еякулация. Този мъжки проблем се среща периодично при 15-20% от мъжете. Границите между нормата и патологията на времето на половия акт не са абсолютни и културно определени.

Преждевременната еякулация се случва, когато дори при минимална сексуална стимулация еякулацията настъпва рано и партньорът няма време да получи удоволствие, което води до напрежение и конфликти в общуването.

Мъжете изпитват чувство на безсилие, неверие в силата си. Мъжете заместват проблема и жените могат да загубят интерес към секса, а ако мъжът започне да контролира себе си и еякулацията си, тогава постепенно може да се появи еректилна дисфункция.

Може да се разграничат голям брой психогенни причини за преждевременна еякулация: смущаващи черти на личността, редки сексуални контакти, избирателност, атмосфера и др.

За да се изключат органичните причини, е необходимо да се проведе изследване с ултразвук на простатата, да се консултирате с уролог, невролог и да се диагностицирате правилно.

Диагностика на преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е един от най-често срещаните мъжки проблеми. Около 25% от мъжете имат известна степен на трудност при опит да контролират еякулацията. 35% от мъжете съобщават, че оргазмът им е твърде ранен и биха искали да удължат времето на половия акт. Днес няма общоприето определение за преждевременна еякулация. Границата между нормата и патологията е условна и се определя, inter alia, от културни фактори.

Според преобладаващото мнение, сексуалното разстройство трябва да се счита за такова в случаи, при които дори при минимална стимулация еякулацията на мъжа настъпва незабавно и той е напълно неспособен да контролира процеса на еякулация, в резултат на което партньорът не получава удовлетворение и възниква взаимно разочарование и недоволство.

мъж със сексуална дисфункция

Диагностичните критерии за ранна еякулация са прости:

Еякулацията се случва с най-малкото сексуално стимулиране преди проникване на пениса, по време или непосредствено след проникването. Преждевременната еякулация не е свързана с действието на каквито и да било фармакологични лекарства.

Поради факта, че мъжете винаги изпитват оргазъм, дълго време, дори с признаци на преждевременна еякулация, те може да не търсят помощ, въпреки че изпитват напрежение и несигурност. В такава ситуация партньорите им страдат все повече и повече, конфликтите и взаимните претенции постепенно се натрупват.

На този фон могат да се появят вторични сексуални разстройства при жените - сексуално отвращение и аноргазмия. Когато мъжът осъзнае проблема, изслуша мнението или критиката на партньора и започне съзнателно да контролира еякулацията, той става много тревожен, напрегнат и разсеян от сексуален контакт. В резултат на това възникват проблеми с ерекцията, засилва се порочния цикъл, което постепенно води до формирането на тревожния синдром на очакване за неуспех.

Несъмнено не може да се пренебрегнат органичните причини за преждевременна еякулация - заболявания на простатната жлеза, мозъчни дисфункции, черепно-мозъчна травма, перинатална патология. Ако еякулацията има психогенен характер, тогава тя има свои отличителни черти, които се определят по време на сексологичен преглед при среща с сексолог, психотерапевт.

По време на прегледа е важно неврологичното изследване, изключването на възпалителния урогенитален процес, включително простатит, ултразвук на простатата, психодиагностика, ЯМР.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати