Най-разпространените стайни видове растения

Най-разпространените стайни видове растения

Повечето от нас живеят в апартаменти, където няма много място или възможности за отглеждане на цветя и растения. Да не говорим, че много от нас мислят, че не могат да отглеждат цветя. Съществуват обаче непретенциозни растения, които са лесни за отглеждане и не изискват много внимание.

Кротон

Това е едно от най-популярните стайни растения поради разноцветните си листа. А е и изключително красиво. В зависимост от разновидността му, може да видите златисти, оранжеви, червени и лилави нюанси. След като кротонът порасне достатъчно и ако е заобиколен с други растения, може да създаде впечатление за джунгла. Отглежда се лесно, нуждае се от топла и влажна среда.

Орхидея

Орхидеята е популярно за отглеждане цвете
Снимка: ArmbrustAnna/ pixabay.com

Това невероятно красиво цвете всъщност се отглежда изключително лесно. Веднъж разцъфнала, орхидеята остава в това състояние с месеци. Разнообразието от цветове ще задоволи всеки вкус. Поставете орхидеята на светло място, но без пряка слънчева светлина. Поливайте, когато корените станат светло зелени и пръскайте листата. Орхидеята се нуждае от влага, но в същото време сама ще ви напомня кога е нужно това.

Златен потос

Това е едно от най-лесните за отглеждане стайни растения. Отличава се с ярки зелени листа в сърцевидна форма, по които може да откриете жълти, златни и бели пръски. Цветето не е особено капризно и може да се отглежда при почти всякакви условия.

Антуриум

Разпространени стайни растения
Снимка: JacLou DL/pixabay.com

Едно от най-лесните за отглеждане и разпространени стайни растения. Ако го поставите на добре осветено място, ще бъдете възнаградени с невероятни цветове през почти цялата година. Самите цветове на антуриума могат да се запазят за около месец. Важното е да е на светло, топло и влажно място.

Драцена маргината

Изключително екзотична, тази драцена е популярна заради бамбуковите си стъбла, покрити с тънки листа. Листата са поръбени в лилаво или розово. Може да вирее при почти всяка светлина, но колкото по-ярка е тя, толкова по-ярки могат да станат листата.

Палма

Палмата е сред най-разпространените стайни растения

Няма по-добро растение, което да ви създаде усещане за екзотичност от палмата. В зависимост от разновидността, листата могат да бъдат в различни форми, а стъблото - различна височина.

Палмата предпочита да е на светло с влажна почва, но може да се приспособи успешно и към други условия.

Мирна Лилия

Друго популярно стайно растение и едно от най-непретенциозните. Има прекрасни и нежни бели цветове, а когато се нуждае от поливане, само показва. При липса на вода, листата на лилията като че ли повяхват. В момента в който я полеете, тя ще възвърне обикновения си жизнерадостен и здрав вид.

Може да я отглеждате на почти всякаква светлина, но най-добре да е в онази част от стаята, в която светлината е средно ярка. Обича водата и влагата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати