advice.bg»Статии»За дома»Направи си сам»Средства за борба с комарите

Средства за борба с комарите

Средства за борба с комарите
Лампа против комари, засмукваща
Практичен аксесоар за вашия дом:
Лампа против комари, засмукваща
33.00 лв.
Виж ››

Чували ли сте една много забавна руска приказка, която гласи, че комарите всъщност са много по-хуманни от жените, защото докато ти пият кръвта, поне престават да бръмчат? Това, естествено е в кръга на шегата и молим дамите да ни извинят, ако са по-обидчиви. Просто цитираме известната руска поговорка.

Истината е, че никой не желае комарите нито да му бръмчат на главата, нито пък да пият от кръвта му. Това е причината тук да ви запознаем с най-разпространените мерки, които можете да вземете при борбата с комарите, които освен това са и носители на много болести.

1. Комарници

Напълно лигично е да поставите в жилището, в което живеете, и комарници. Те ще спират не само комарите, но и всякакви други летящи насекоми.

2. Електрически уреди за защита срещу комари

Комари

Можете да се възползвате от онези електрически уреди, които се поставят в контактите и прогонват комарите. Има дори и лампи, които можете да изнесете на балкона или на двора на къщата си. Срещат се във всякакви размери и те наистина действат, но има спорове дали не вредят и на човешкото здраве. Все още няма доказателства за вредата им.

3. Димящи спирали срещу комари

За разлика от електрическите уреди срещу комари, тези спирали не се нуждаят от наличие на електрическа мрежа. Те са добре познати на всички рибари, на къмпингарите и на всички онези, които обичат да прекарват повече време на открито. Те също са много ефективни, но бихме ви препоръчали само онези, които са натурални и не съдържат веществото пиретроид, за което също има съмнения, че може да вреди освен на комарите, така и на хората.

4. Препарати, предназначени за третиране на човешката кожа с цел прогонване на комарите

Борба с комарите

Това са т.нар. репеленти. Могат да са под формата на спрейове, лосиони, кремове и т.н. Практични са, защото можете да ги носите винаги у вас и да ги използвате, когато усетите, че комарите започват да ви тормозят. Имайте предвид, че някои от тях не са никак подходящи за бебета или малки деца, както и че могат да предизвикат дразнене или алергична реакция на кожата ви.

5. Ароматни треви и етерични масла срещу комари

Лавандулата гони комарите

Можете да засадите на двора или на терасата си ароматни треви, които отблъскват комарите. Това е възможно най-щадящият начин за вас и за околната среда да се предпазите от тях. Засадете си лимонова трева, босилек, лавандула и ще много други, които за вас ще ухаят приятно, но не и за комарите. Можете да използвате и етеричните масла от споменатите билки и да ги използвате както за ароматизиране на помещенията си, така и директно за външно приложение върху кожата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest