Премахване на неприятните миризми в кухнята

кухня и миризми в нея

Кухнята е една от стаите в дома ни, които често са източник на неприятни миризми. Те се отделят по време на готвене, при неправилно съхранение на хранителни продукти, в резултат на по-високата влажност на въздуха в това помещение и т.н.

Най-логично е при усещане на неприятна за вас миризма е да се снабдите с ароматизатор, но има и много други начини, които от една страна са не по-малко ефективни и от друга предпазват както нашето здраве, така и околната ни среда.

Ето кои са начините за премахване на неприятните миризми в кухнята:

Сода за хляб

Може би това е най-евтиното средство както за почистване на какво ли не, така и за премахване на неприятни миризми. Ако разтворите сода за хляб в малко вода можете лесно да почистите загорели тави и тенджери, премахвайки не само загорялото по тях, но и характерната му миризма. Можете да почистите със сода за хляб всички свои кухненски шкафове и кухненски плотове, в които се е "пропила" миризмата на готвено.

Оцет

Безспорен помощник при премахването на неприятните миризми в кухнята. Сигурно сте се чудели защо навремето хората са почиствали с оцет хладилниците си при всяко тяхно изключване. Та нали оцетът не мирише особено приятно. Да, но неговата миризма бързо изветрява, "отлитайки" нанякъде заедно с всички неприятни за обонянието ви кухненски аромати. Можете дори да държите малка купа с оцет във фурната си. Отново с цел премахване на миризмата на готвено.

Лимон

средства за премахване на миризмите в кухнята

След като сте рязали риба или пък чесън въху кухненската си дъска, то е твърде вероятно тяхната миризма да се е пропила в нея. Измийте я с веро, отрежете резен лимон, натъркайте я с него, изчакайте няколко минути и я изплакнете.

Билки

Има много растения, които не само че пречистват въздуха в жилищните ви помещения, но и приятно го ароматизират. Можете да отглеждате в кухнята си цъфтящи растения като карамфили или гардении. Или още по-добре да засадите в саксии или сандъчета билки, които можете да употребвате и в просеца ви на готвене.

Особено ароматни са босилекът, лимонената трева и лавандулата. Тук ще добавим и че всички те са чудесно средство за борба с комарите и молците, а единствената причина, която би ви спряла да отглеждате тези растения, е липсата на прозорец в кухненското ви помещение.

Свещи

Ами да, свещите не са предназначени за използване само поради липса на ток или защото се готвим за роматична вечеря. Винаги, когато се сетите, запалвайте по някоя чаена свещ в кухнята си, защото тя, без значение дали е ароматна или не, има способността да премахва и неприятните миризми.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати