Как да хидратираме кожата си?

хидратация на кожата

Всяка жена, която държи на външния си вид, хидратира редовно кожата си. Вместо да закупувате обаче скъпоструващи кремове за хидратация, разгледайте нашите 7 предложения за хидратиране на хожата с натурални средства.

1. Хидратация чрез етерични масла

В аптеките и дрогериите се предлага голяма гама от етерични масла, но е важно да избирате такива, които са концентрат от етеричните масла, а не онези, които са предназначени за ароматните лампи. Най-подходящи за хидратация са маслата от кокос, какао и бадем, от които можете да капнете няколко капки върху памучен тампон и да нанесете върху лицето си.

2. Хидратация чрез зехтин

Той действа по аналогичния начин, както и етеричните масла, и също като тях е по-добре да бъде нанасян поне 30 минути преди да излизате, защото е доста мазен.

хидратация със зехтин

3. Хидратация с кисело мляко

Замисяли ли сте се защо при слънчево изгаряне и при липса на специализиран продукт, хората мажат засегнатите участъци от тялото си с кисело мляко? Защото то е сред най-ефективните хидратиращи средства. Намажете кожата си с кисело мляко, постойте така около 10 минути и после изплакнете с хладка вода. Можете също така и да си направите маска за лице от кисело мляко и 2 яйчни белтъка, с която да престоите 20 минути и след това да отмиете.

4. Хидратация със сок от Алое Вера

Не си мислете, че за целта ви трябва купешки сок за пиене Алое. Научете се да отглеждате алое у дома и използвайте сока, който се намира в листата му, директно върху кожата си. Освен че хидратира, той има и противовъзпалително действие и е ефикасен и срещу акне.

5. Хидратация с краставици

хидратация на кожата с краставвици

Сигурно си представяте онези дами, придобили зловещ вид заради бялата маска за лице, която са им поставили козметиците и са добавили върху очите им резенче краставици. Да, ако не зловещ вид, то изглеждат смешно, но краставицата има мощен хидратиращ ефект. Винаги, когато приготвяте любимата си салата с краставици, използвайте обелките им, за да намажете кожата на лицето си.

6. Хидратация с авокадо

Ами ако не разполагате с краставица, то защо не използвате авокадо? Кожата ви направо ще го обикне. Разликата му с краставицата е единствено, че е по-скъпо, но за красотата и здравето на кожата ни не трябва да се стискаме, нали?

7. Хидратация с пчелен восък и розова вода

Направете си хидратиращ крем, като настържете малко пчелен восък и добавите към него розова вода. Това е поредният натурален продукт, който може успешно да замести купешките кремове, предназначени за хидратиране на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати