advice.bg»Статии»За дома»Съвети за кухнята»Какъв под да изберем за кухнята?

Какъв под да изберем за кухнята?

под в кухнята

Ако сте късметлия и сте се сдобили с нов дом или пък сте спестили пари, за да направите цялостен ремонт на стария си дом, то вероятно сте се замисли и каква подова настилка би била най-подходяща за кухнята ви. Ето върху какво е редно да помислите:

Тъй като от всички останали помещения в един дом, кухнята е точно онова, което най-бързо се цапа, е от изключително важно значение преди да мислите как да я подредите, да обърнете внимание на подовите настилки, които биха били подходящи за нейното поддържане. Поради факта, че при редовното използване на кухнята, тя би трябвало да бъде почиствана ако не всеки ден, то през ден ви, препоръчваме на пода на кухнята да поставите плочки.

При поставянето на плочките те могат да са с фуги или без. Почистването на плочките без фуги опрелено би улеснило работата ви. Друг вариант е да оставите фуги межди плочките, но в никакъв случай те да не са бели или такива в светли тонове. Мръсотията по фугите, оцветени в светли тонове, започва веднага да си личи, дори и по тях да падне само капка мазнина.

Много хора не обичат плочките, защото считат, че те държат пода прекалено студен. Тогава автоматично се насочваме към паркет, ламинат или дюшеме. Кой вид дървена настилка би бил най-подходящ за кухнята?

В този случай бихме ви препоръчали да се спрете на ламинат, но с възможно най-добро качество и издръжливост.

Поставянето на дюшеме или на обикновен паркет не е особено добра идея, защото ще се налага да го миете много често и бързо ще го повредите.

подходящ под за кухнята

Ламинатът е по-издръжлив по отношение на мокренето, но не забравяйте, че измиването трябва да става с препарат, предназначен за ламинат или за дървени повърхности.

Както поставянето на плочки в кухнята, така и поставянето на ламинат не е особено евтино "удоволствие". Ако не разполагате с подобни средства, то тогава поставете на кухненския си под балатум. Той също ще се чисти сравнително лесно, а и когато сте успели да спестите някой и друг лев, за да намерите по-добро решение за кухненския си под, ще можете лесно да се отървете от балатума.

При положение, че го приемате само като временно решение е важно да не прекалявате с лепилото, с което ще го закрепвате за пода. Възможно е и изцяло да си го спестите, закрепвайки балатума единствено с подови лайсни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest