Подходящи цветове за спалня

Подходящи цветове за спалня

Спалнята е тази част от дома ни, в която имаме най-голяма нужда да се чувстваме спокойни, отпуснати и щастливи.

Там спим, почиваме си и се зареждаме с нова енергия. Според собствените си предпочитания и вкусове всеки сам избира как да боядиса и обзаведе тази стая.

Но когато говорим за цветове, е важно да изберем най-подходящия цвят за спалнята ни, който да е в пълна хармония с нашия характер.

Любопитен факт е, че всеки цвят въздейства по различен начин върху емоционалното ни състояние, влияе на настроението ни и може да се отрази върху качеството на съня ни.

Вижте кои са най-подходящите цветове за спалня.

Зелена спалня

Зелена спалня

Зеленото е един от най-удачните избори на цвят за спалня. Тъй като това е цветът на природата, той създава приятна и свежа атмосфера и носи усещане за хармония. Смята се, че успокоява нервната система, има релаксиращ ефект върху ума и подобрява качеството на съня.

Розова спалня

Тук за препоръчване са по-меките и приглушени нюанси на розовото, които излъчват топлина, романтика, любов и нежност.

Желателно е да се избягват ярките оттенъци, тъй като действат агресивно върху психиката и будят усещане за напрежение и безпокойство. Все пак биха могли да присъстват като отделни акценти, като така няма да изглеждат натрапчиви.

Синя спалня

Цветът на необятното море и безкрайното небе. Според психолозите сините багри стимулират въображението на хората и ги карат да мечтаят.

За препоръчване са светлите тонове, но ако вие предпочитате по-тъмните нюанси, също няма да сгрешите. Синият цвят създават спокойна атмосфера, действа отпускащо и помага да се освободите от напрежението и негативните мисли.

Жълта спалня

Жълта спалня

Според психолозите жълтото също е много подходящ цвят за спалня. Той се свързва с топлината и позитивната енергия, която носи слънцето.

Нюансите на жълтото и особено по-меките, се смята, че създават усещане за безопасност, спокойствие и радост. Действат отпускащо на ума и тялото и стимулират релаксацията.

Бежова спалня

Всички нюанси на бежовия цвят биха превърнали спалнята ви в уютно и хармонично място, където можете да се насладите на спокоен и пълноценен сън.

Бежовото носи усещане за топлина и позитивизъм. Като чудесно допълнение към това, според учените то подобрява половия живот на двойките, тъй като стимулира сексуалното им желание.

Бяла спалня

Белият цвят символизира невинността и чистотата. Носи усещане за спокойствие. Някои хора обаче го намират за скучен и еднотипен, но пък идеално се съчетава с всички останали цветове, така че бихте могли да го разнообразите според въображението си. Един от най-подходящите цветове за спалня.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати