Kак лесно да си направите арка от балони

надуване на балони

Търсите ли декорация, която да покори всичките ви гости на следващото ви празненство? Независимо дали сте домакин на рожден ден, посрещате бебе, празнувате моминско парти или организирате вечеря, арката от балони е точно това, от което се нуждае вашето парти.

На пръв поглед изработването й може да ви се струва много трудно, но не губете кураж. Ето всичко, което трябва да знаете за изработването на перфектната арка от балони. Необходими материали:

1. Балони – изберете различни цветове, помислете как да направите вашата декорация по-шарена.

2. Помпа за балони – това не е особено наложително, но помпата ще ви помогне да се справите по-бързо с надуването.

3. Корда – това ще играе ролята на вашата рамка. Всякакъв размер би трябвало да свърши работата.

4. Тъпа игла – това ще помогне да свържете балоните безопасно.

5. Пистолет за лепило на ниска температура – ще може да попълните празните места в арката с допълнителни балони.

6. Свежи цветя – това би добавило различна нотка, но не е задължително.

7. Ножици.

8. Кукички.

9. Тиксо.

Ето и как да направите арка от балони в стъпки. На първо място си отделете 1-2 часа за изработката.

Стъпка 1: Скицирайте дизайна и съберете материалите си. Не е необходимо илюстрацията ви да е прекалено сложна. Като имате представа за общата форма, която искате да направите, по-лесно ще се справите със сглобяването й. Не е задължително вашата арка да има традиционната форма. Забавлявайте се, създавайки уникална форма.

Стъпка 2: Надуйте балоните. За да придаде разнообразие, надуйте балоните с различна големина. Трябва също така да вземете предвид цветовата палитра, с която работите и как ще подредите балоните. Може да заложите на различни цветове или на определени места с един цвят. Не забравяйте да си оставите няколко балона, с които да попълвате евентуалните дупки.

Стъпка 3: Вържете кордата в края на иглата. Препоръчваме традиционен възел. В зависимост от размера на кордата, може да се наложи да я навиете няколко пъти, за да гарантирате стабилността.

балони и направа на арка от балони

Стъпка 4: Вкарайте иглата през възела на надутия балон. Придържайте възела с едната си ръка и бъдете внимателни, когато вкарвате иглата, за да не се убодете.

Стъпка 5: Веднъж, след като вкарате кордата, нанижете балоните по цялата дължина.

Стъпка 6: Срежете кордата в края. Уверете се, че сте завързали добре края на кордата. Проверете дали всички балони са на мястото си преди да срежете въжето.

Стъпка 7: Време е да поставите арката. Поставете рамката на арката като прилепите кукички към стената или мястото, на което искате да е арката. Съветваме ви да оставите място отпред и отзад на въжето, за да има как да го закрепите за кукичките.

Стъпка 8: Използвайки пистолета за лепилото, създайте по-плътна арка, попълвайки всички дупки с балони. Причината, поради която трябва да използвате пистолет за лепило с ниска температура, е за да не спукате балоните. Избягвайте да докосвате балоните с върха на пистолета, защото той много се нагрява.

Стъпка 9: Завършете арката, като прибавите допълнителни орнаменти, например, свежи цветя.

Сега, когато вече имате арка, е време да празнувате и да се наслаждавате. Арката с балони би трябвало да издържи около седмица.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати