Как да възстановим флашка?

жена мисли как да възстанови флашка

В света на високите технологии всички сме свикнали да записваме важната за нас информация на лаптопа, телефона или да я пренасяме на флашка, за да е винаги с нас, когато ни потрябва. Но както всяка една вещ, тази също има своя експлоатационен живот. В този случай обаче можем да попаднем в доста неудобна и сложна за нас ситуация, особено ако на флашката се е съдържала доста ценна и важна за нас информация.

Един от най-често срещаните проблеми при флашките е това, че те просто не се виждат от лаптопа, в който сме ги сложили, или пък да дават някаква грешка, когато ги поставим. Първото важно нещо, което е важно да запомните, е това, че винаги трябва да използвате функцията за безопасно изваждане на флашката от устройството, на което сте я поставили.

За тази цел кликнете с десен бутон на иконата на флашката, която се намира в долната лента със задачите в дясната част и натиснете “Изваждане”. Така ще се предпазите от евентуални проблеми, които са свързани с неправилното използване на флашката.

Как да възстановим флашка?

И така, първата ви задача е да определите причината. За тази цел сложете устройството в USB порта и вижте следните индикации:

1. Ако лампичката свети и не гасне, то в случая говорим за неизправност, която често може да се премахне с помощта на специални външни приложения и в този случай няма да загубите важните за вас данни.

2. Лампичката е угаснала и не се пуска - налице е физическа повреда, като тя също може да се реши, но тук ще се наложи да използвате поялник.

В първия случай, ако програмата не работи, са възможни и следните опции, за да възстановите флаш устройство:

- USB флаш устройство е определено като неформатиран диск от 0 MB;

- устройството трябва да бъде форматирано правилно.

Системата вижда флашката, но не чете информацията

жена на компютър и възстановяване на проблемна флашка

Това е най-простия случай, при който има срив на файловата система. За целта просто направете следното нещо:

1. Вижте коя буква в системата идентифицира устройството (в нашия случай G).

2. Изпълнете командния ред. За да направите това, като натиснете клавишите Win и R или с помощта на бутона "Старт", извикайте прозореца "Run", в полето за въвеждане напишете реда cmd, щракнете върху OK.

3. В прозореца на командния ред въведете CHKDSK G: / f (под буквата G, в нашия случай системата определя флаш устройство).

По този начин, програмата CHKDSK за проверка за грешки във файловата система ще бъде стартирана, а след това ще му даде команда автоматично да отстрани намерените проблеми.

Системата открива USB устройство с 0 MB размер

В случая с обикновено форматиране е твърде вероятно да се загуби цялата информация. Именно затова могат да се използват различни приложения или програми, които да помогнат да се отстрани проблема и да се запази важната за вас информация.

Имайте предвид, че ако не разбирате от техника, тогава е по-добре да не се захващате с възстановяването на вашата флашка. Дори и да успеете сами, можете да загубите ценната за вас информация. В този случай е по-добре да се обърнете към специалист, който ще ви помогне за отстраняването на проблема и ще запази данните на вашата флашка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати