Какво значи, ако ти играе дясното око?

Какво значи, ако ти играе дясното око?
Снимка: advice.bg

В древни времена е имало много различни вярвания, свързани с различните части на тялото. Така например, потрепването на дясното око има свое значение сред различните народи, което често се оказва напълно противоположно.

Днес ви предлагаме да разберете защо възниква това чувство на потрепване, какви събития може да ви предвещава, в този случай трябва ли да сте по-внимателни и в кои - по-добре да не мислите за суеверия, а просто отидете на лекар.

Кога потрепва дясното око?

Прогнозата, която това древно вяране носи в себе си, ще бъде различна в зависимост от пола на човека. Така че знакът „играене на дясното око“ при мъжете почти винаги се счита за положителен. Най-често това не е много приятно усещане, което обаче предвещава добри събития.

Например, смята се, че в същия ден, в който човек почувства нещо подобно, той със сигурност ще получи голяма парична печалба, ще спечели лотарията или ще направи важна бизнес сделка, което впоследствие ще повлияе положително на финансовото му състояние. Може обаче да се окаже така, че някой неочаквано опрощава дълговете му или той просто намира голяма сума на улицата.

Но поличбата при „играене на дясното око на жената“ изобщо не се счита за добра. Най-често тя предвещава нещо лошо: разочарование, сълзи, неприятни новини или някакви други събития, които предизвикват безпокойство и негативни чувства.

Това може да е болест на някой близък, кавга с любим човек, лоши новини за работа или нещо друго. Но същността остава такава: бъдете готови да очаквате някакви „мръсни трикове“ от съдбата. За младите момичета тълкуването ще бъде почти същото: има за какво да съжалявате или да избухнете в сълзи.

Въпреки че е много изкушаващо да вярваме на суеверия, не забравяйте и за чисто физическата страна на въпроса - ако окото потрепва няколко дни подред и неприятното усещане продължава, консултирайте се с лекар, тъй като това може да е признак на възпаление или следствие от нервно напрежение, което да прерастне в неприятен нервен тик.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати