Как се маха дъвка от килим?

Как се маха дъвка от килим?
Снимка: advice.bg

Дъвченето на дъвка без захар след всяко хранене може и да е добра идея за поддържане на здравето на устната кухина, но няма как да отречете, че дъвченето на дъвки може и да е ужасна напаст. Рано или късно тези дъвки завършват на килима, на вас се пада тежката задача да се чудите как се маха дъвка от килим.

Има различни техники за премахване на дъвки от килим, като коя точно ще използвате е въпрос на личен избор, както и на вида на килима, от който трябва да отстраните дъвката.

Препоръчваме да започнете, като обработите дъвката с лед. Може директно да поставите върху нея пликче с 1-2 бучки лед или да я разтъркате, така че дъвката да се втвърди.

Втвърдената дъвка се изстъргва внимателно с тъпата страна на нож или друг не много остър предмет. При нужда това се повтаря до пълното отстраняване на дъвката от килима.

Този метод е особено ефикасен, ако килимът е дългокосмест. При по-рехави килими с по-къси власинки, дъвката може да попадне по-дълбоко в тъканта и пълното ѝ премахване да не бъде напълно възможно.

Не се опитвайте да отстраните дъвки от килима с помощта на нагорещена ютия и салфетка или кърпа, защото рискувате да задълбочите проблема.

След отстраняване на дъвката, обработете мястото с разтворен във вода препарат за миене на съдове или парцал, напоен със спирт.

В специализираните магазини може да откриете и професионални препарати за отстраняване на дъвки. Преди да ги използвате обаче задължително се запознайте с инструкциите за употреба.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати