Как се маха дъвка от диван?

Как се маха дъвка от диван?
Снимка: advice.bg

Децата дъвчат дъвки непрекъснато, някои от възрастните също. Тук няма да обсъждаме обаче дали дъвките са полезни или вредни, а ще разгледаме различните варианти за премахването на дъвките от дивана, където рано или късно ги намираме.

Има различни техники за премахване на дъвките от тъкани. Ако дамаската на дивана се сваля, тогава премахването определено ще е по-лесно, отколкото, ако трябва да отстраним полепналата дъвка директно от дивана.

Първото и най-важно правило при отстраняването на дъвки е да ги премахнете възможно най-скоро след откриването им. Ако диванът е със сваляща се дамаска, внимателно я свалете и обработете залепналата дъвка с лед.

Най-добре е да търкате дъвката с бучки лед, докато тя се втвърди напълно, а ледът се разтопи. След това с помощта на шпатула или тъпата страна на ножа дъвката се отстранява почти напълно.

Ако някаква част от дъвката е останала в тъканта, то тогава може да опитате да отстраните останалото с помощта на нагорещен оцет. Платът се попя за кратко в нагорещен оцет, след което се изпира съгласно упътванията на производител.

Когато дамаската на дивана не се сменя, тогава трябва да приложите трика с леда още на място. След втвърдяването на дъвката, внимателно отстранявате възможно най-голямата част от нея. При нужда повтаряте.

Когато отстраните дъвката, почистете мястото с парцал, напоен в спирт и разтъркайте.

В магазините предлагат и различни препарати за отстраняване на дъвки, които също могат да ви помогнат да се справите с този проблем.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати