Advice.bg»Съвети»Защо ми загрява телефонът?

Защо ми загрява телефонът?

Защо ми загрява телефонът?

Загряването на телефона е често срещано явление, което може да породи известни притеснения. То се проявява в прекомерно затопляне на екрана или гърба на мобилното устройство, в резултат на което смартфонът значително забавя функциите и скоростта си.

В някои случаи загряването на телефона може да причини автоматично изключване на устройството. Това обаче е добър индикатор, защото означава, че телефонът проявява защитна реакция и изключва своето захранване.

Загряването на телефона може се причини вследствие на различни фактори. Ето кои са най-честите причини за загряване на телефона:

Продължително излагане на слънце

Загряването на телефона обикновено се случа, когато го излагате продължително време на висока температура или на пряка слънчева светлина. Когато устройството се облъчи прекалено много, то се загрява и впоследствие може да се изключи.

Провеждане на видеообаждания

Провеждането на дълги видеоразговори може да причини загряване на устройството, тъй като телефонът използва по-голямо количество енергия и се пренатоварва.

Изтегляне на голямо количество данни през Интернета на устройството

Нерядко се случва да изтегляте приложение, видео, песен или снимки с голям обем. Тогава телефонът прегрява вследствие използването на големи ресурси.

Продължително възпроизвеждане на мултимедия

Когато използвате продължително време мобилното си устройство за възпроизвеждане на мултимедия, то то започва да покачва температурата си в резултат на натоварване.

Паралелно със загряването, батерията на устройството се изтощава бързо и функциите му постепенно се забавят.

Други най-често срещани причини за загряване на телефона са:

- използване на приложения за навигация;

- продължително записване на видеоклипове;

- използване на приложения или функции, докато зареждате устройството;

- играете игри продължително време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати