Advice.bg»Съвети»Полезно ли е да мажем лицето си с алое

Полезно ли е да мажем лицето си с алое

Полезно ли е да мажем лицето си с алое

Кожата на лицето е от изключително значение, когато стане въпрос за жизнен и младежки вид. Затова козметичните процедури добиват все по-големи мащаби, като много хора вече полагат грижи за вида на своята кожа.

Когато обаче козметичните процедури утежняват вашия бюджет, винаги можете да се опрете до традиционните методи, които растенията предлагат.

Пример за такова ефективно решение е грижата с помощта на алое вера. Още наричано растението на безсмъртието, алоето предлага редица ползи за кожата на лицето. Ето кои са те:

- Растението се приема за естествен антиоксидант, който спомага на кожата в справянето със свободните радикали;

- Гелът от алое вера има противогъбични и антибактериални свойства. Освен това в неговия състав влизат ценни вещества като витамини, ензими и минерали. С тяхна помощ кожата добива свежест и блясък;

- Растението успешно овлажнява кожата. Изсушаването на лицето е често срещано явление, което може да се появи в резултат на редица външни фактори. Гелът от алое вера действа като овлажнител, който може да се нанася няколко пъти в седмицата според степента на сухост. Антиоксидантите в състава на алое спомагат за задържане на влагата, което спомага за по-дълготрайната хидратация на лицето.

- Гелът от алое няма висок слънцезащитен фактор, но може да се използва като заместител при отсъствието на други варианти. Той образува защитен слой на кожата и я предпазва от вредното действие на слънчевите лъчи;

- Растението е известно със своя ефект да забавя процесите на стареене, благодарение на веществата в своя състав – бета-каротин, витамини и андиоксиданти;

- Гелът от алое спомага в борбата с акнето, като успешно лекува и предотвратява възпалителните процеси. Алое верата действа оздравително, като стимулира образуването на нови кожни клетки.

В заключение - мазането на лицето с алое е полезно. Може да го правите 2-3 пъти в седмицата, като държите лицето си с гела за 15 мин и после отмиете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати