Advice.bg»Съвети»Колко ток харчи абсорбаторът?

Колко ток харчи абсорбаторът?

Колко ток харчи абсорбаторът?

Битовите сметки са значима тема за всяко домакинство. Те са един от най-сериозните ежемесечни разходи, които повлияват на семейния бюджет. Поради тази причина всяко семейство се интересува от това колко ток изразходва всеки битов уред, как може това да се ограничи и какви са най-икономичните варианти. При покупка на всякакъв електроуред, най-важният аспект, на който се обръща внимание е именно енергийната му мощност.

Според статистики, уредите, които изразходват най-много електроенергия и влияят най-осезаемо на сметките за ток, са:

- Готварската печка;

- Климатика;

- Сушилния;

- Съдомиялния.

Абсорбаторът е уред, който присъства във всяко домакинство. Той спомага за циркулацията на въздуха и е особено необходим в кухненското пространство. При неговата покупка обаче също трябва да се следи стойността на енергийната мощ. В случая трябва да се ориентирате от посочения енергиен клас. Затова стойностите на годишна енергийна консумация на абсорбатор могат да варират от 30kWh за енергиен клас А до 120 kWh за енергиен клас C и D. Средната стойност при масово срещаните абсорбатори на пазара е 100 kWh. Тези стойности се определят предимно от:

- Енергиен клас на уреда;

- Дебит при максимална скорост;

- Ниво на шум при максимална скорост;

- Вид филтри;

- Тип осветление;

- Марка;

- Модел.

Въпреки това, тази инвестиция е дългосрочна и е внимателно да бъдат проучени всички характеристики преди закупуването на този уред. Вземете в предвид, че първоначалната по-голяма инвестиция ще ви даде финансова възвръщаемост чрез по-икономичните разходи за ток на абсорбатора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати