advice.bg»Статии»За дома»Направи си сам»Как да си направим фитил за свещ

Как да си направим фитил за свещ

Как да си направим фитил за свещ
Сгъваема масичка за лаптоп - 60 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема масичка за лаптоп - 60 см
35.00 лв.
Виж ››

Фитилите за свещи са основен компонент на всяка свещ, тъй като те са отговорни за изтеглянето на восъка към пламъка и поддържането му да гори стабилно. Правенето на собствени фитили у дома може да бъде забавен и възнаграждаващ проект „Направи си сам“ и не е толкова трудно, колкото си мислите. Ето как да направите фитил за свещ стъпка по стъпка.

Как да си направим фитил за свещ

Материали за направа а фитил за свещ

- Памучна връв или канап;

- Ножици;

- Линийка или измервателна лента;

- Восък (парафин или пчелен восък).

Стъпка 1: Нарежете връвта до желаната дължина

Първата стъпка при направата на фитил за свещ е да отрежете парче памучен шнур или канап с желаната дължина. Дължината на връвта ще зависи от размера на свещта, която правите, така че измерете височината на вашата свещ и добавете няколко инча към дължината, за да позволите подрязване. Отрежете няколко парчета връв наведнъж, за да можете да направите няколко фитила наведнъж.

Стъпка 2: Накиснете връвта във восък

Как да си направим свещ

След като отрежете връвта до желаната дължина е време да я накиснете във восък. Разтопете малко восък (или парафин, или пчелен восък) в двоен котел или термобезопасен контейнер, поставен в тенджера с вряща вода. Потопете връвта във восъка и се уверете, че е напълно покрита. Можете да използвате клечка или шиш, за да натиснете връвта надолу във восъка. Оставете връвта във восъка за няколко минути, за да поеме напълно восъка.

Стъпка 3: Оставете восъка да изсъхне

След като накиснете връвта във восък, извадете я от восъка и я окачете да изсъхне. Можете да прикрепите тежест към дъното на връвта, за да я държите права, докато изсъхне. Оставете восъка да изсъхне напълно, преди да преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Подстрижете фитила според размера

След като восъкът изсъхне, отрежете краищата на фитила до желаната дължина. Не забравяйте да оставите малко излишна дължина, за да улесните прикрепването на фитила към вашата свещ.

Стъпка 5: Съхранявайте фитилите

След като направите вашите фитили, можете да ги съхранявате, докато не сте готови да ги използвате. Съхранявайте ги в херметически затворен контейнер или найлонов плик, за да ги предпазите от прах или замърсяване.

Създаването на собствени фитили за свещи може да бъде забавен и креативен процес и ви позволява да имате пълен контрол върху качеството и ефективността на вашите свещи. С малко практика можете да направите фитили, които горят стабилно и надеждно, давайки ви красиви и ароматни свещи, на които можете да се наслаждавате с часове.

Вижте още как да си направим коледен свещник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest