Advice.bg»Статии»За дома»Ремонт и обзавеждане»Подходящи цветове за боядисване на детски стаи

Подходящи цветове за боядисване на детски стаи

подходящи цветове за детската стая
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
Препоръчано за теб:
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
27.00 лв.
Виж ››

Когато предстои в дома ви да се появи нов член на семейството, това си е истинско предизвикателство. В случая говорим за появата на бебе, а не на вратата ви да цъфне свекървата или тъщата, за които надали ще запретнете ръкави да боядисвате определената за целта стая.

Всъщност каквито и добродетели да имат тъщата и свекървата, няма нищо по-желано от появата на бебе в дома ви. От момента, в който сте разбрали за това дългоочаквано събитие, вие сте започнали да разсъждавате как да обзаведете стаята му. Какви мебели да предвидите и най-вече в какъв цвят да боядисате стените на детската стая.

Категорично казваме сбогом на черния цвят, когато говорим за детски стаи, но тук освен класическите варианти ще разгледаме и някои по-нестандартни идеи.

Розово и синьо

Истинска класика е за момиченцата да се предвижда розова стая, а за момченцата - синя. Няма две мнения по въпроса. С розовото можете да действате по-смело, защото то е нежен, топъл и умерен цвят, но със синьото бъдете много предпазливи. Не използвайте тъмносиньо за боядисване на стаята на момчето си, защото така тя ще изглежда прекалено тъмна и мрачна. Заложете на светлосиньото, а ако държите да имате и тъмно синьо, то го избирайте за рамката на леглото или за детския гардероб. Нека то да не е основния цвят, а да служи само като контраст на боядисаните в светлосиньо стени.

Бяло

Белият цвят придава свежест на всяка една детска стая, независимо дали е предназначена за момченце или за момиченце. А и на бялото винаги можете да сложите розови или сини декорации или пък да оставите една от стените на стаята бледо розова или бледосиня. Вярно е, че бялото бързо се зацапва, но също така белият латекс се измива много лесно. Т. е. откъм поддръжка е много удачен вариант.

Жълто

боядисване на детската стая

Жълтото е топъл и слънчев цвят, стига да не е ярко жълто. Бледото жълто, както и охрата са подходящи цветове за детска стая, без значение от пола на детето. Можете да усилите жълтия цвят, ако държите толкова на патешкото жълто като оставите ярко жълта постелка на пода или пък окачите ярко жълти завеси.

Лилаво

Лилавият цвят е доста ангажиращ и не ви препоръчваме да прекалявате с неговата наситеност. Както се подразбира е подходящ за момическа стая, а ако търсите и контраст, то можете да поставите върху бледо лилаво оцветените стени и картинки или снимки с розови, жълти или зелени рамки.

Зелено

Зеленият цвят действа изключително успокояващо, поради което е препоръчителен за боядисване на детска стая. Можете да добавите и картинки на весели жабки или гущерчета, които да са оцветени в ярко зелено. На зеленото пасва много добре и червеният цвят, но само като завършителен щрих.

Сиво и бежово

Звучи странно да боядисвате детската стая в сиво или бежово, но и в това има логика. Най-вече защото на подобни неутрални цветове, биха пасвали всякакви цветни декорации- щампи, плакати, картинки и т.н. Колкото по-цветни, толкова по-добре!

Оранжево

Важно е да правите разлика между яркото оранжево и неговите по-меки нюанси, като прасковеното, например. Първото е прекалено ангажиращо, а според някои експерти по интериорен дизайн е дори агресивен цвят. Надали ще искате с него да боядисате точно детската стая. Прасковеното оранжево е съвсем друга работа. Мек и подходящ цвят за детска стая, към който пасват чудесно и всякакви зелени елементи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest