advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да премахна миризма от хладилник

Как да премахна миризма от хладилник

Как да премахна миризма от хладилник

Хладилникът е задължителен уред за всяка кухня. Неговата функция е да съхранява храната и да я предпази от преждевременно разваляне. Поддръжката за хладилника е ключова, защото тя спомага за по-дългия живот на уреда.

Често срещано е явлението хладилникът да излъчва неприятна отблъскваща миризма. Това се оказва изключително неприятен момент за всяка домакиня. Проблемът в неприятната миризма от хладилника е, че тя може да се окаже упорита, а източникът да бъде трудно откриваем. В тези случаи съществуват няколко лесни начина да се отървете от нежелания мирис от хладилника. Ето кои са те:

Основно почистване

Най-често срещаната причина за неприятната миризма на хладилника са развалените продукти. Ако обаче сте сигурни, че те са в добро състояние, то тогава трябва да разрешите проблема, като направите основно почистване на хладилника. Първо, трябва да го изпразните напълно и да си набавите специализирани препарати, с които да минете през всяка част от хладилника. Най-вероятно източникът на нежелания мирис са натрупани бактерии по вътрешността на уреда.

Продукти за абсорбиране на миризма

Една от причините за възникване на неприятна миризма е недостатъчното охлаждане в хладилника, което увеличава влажността и това създава благоприятна среда за развиването на бактерии и мухъл. Затова можете да поставите абсорбенти с активен въглен, които да премахнат излишната влага, миризмите и окисляването от хранителните остатъци.

Кафе

Кафето премахва миризмата от хладилника

Освен като задължителен продукт за старт на деня, кафето се оказва ефикасно средство в борбата с неприятната миризма от хладилника. Можете да поставите малко пликче с кафе, което да съхранявате вътре. То ще абсорбира всяка излишна миризма от хладилника, но поради след продължително стоене неговият аромат ще надделее значително.

Лимон

Лимонът е изключително ефективно решение за елиминирането на излишните миризми в хладилника. За целта можете да нарежете половин лимон и да го съхранявате, докато не абсорбира неприятния мирис. Друго също толкова ефективно решение е да изсипете лимонен сок в съд и да го поставите в хладилника.

Сода бикарбонат

Содата е друго страхотно решение за премахването на излишните миризми от вашия хладилник. За целта трябва да го изсипете в подходящ съд или да оставите самото пликче да се съхранява, докато не елиминира нежелания мирис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest