advice.bg»Статии»Хранене»Кулинарни техники»Как се работи с машина за сладолед

Как се работи с машина за сладолед

Как се работи с машина за сладолед

Сладоледът е известен като най-любимият летен продукт. Повечето хора не си представят горещите дни без разхлаждащ сладолед, който да придава свежест на лятото. Като изключително търсен продукт, сладоледът се превръща в нещо, което хората започват да си правят сами. Това става с помощта на съвременната технология, която предлага иновация като машината за сладолед.

Това технологично изобретение дава възможност да си приготвяте вкусен сладолед изцяло в домашни условия. Ето обаче:

Как да работите с машина за сладолед

С повечето машини за сладолед можете да произвеждате до 1 литър сладолед или до 10 порции. Обикновено видовете машини са две – с ледогенератор или без. Ако нямате такъв, то започвате с приготвянето на сладоледа, като добавите съставките за него в отредената за това купа.

Тъй като машината е без ледогенератор, то е необходимо да охладите купата преди ползване. Препоръчително е да я оставите в хладилник или да престои предварително в студено помещение минимум 24 часа преди работата с уреда.

Ако машината разполага с ледогенератор, това само може да ви улесни допълнително. В този случай само трябва да поставите продуктите в купата и да настроите съответната програма. Обикновено задължителните съставки за направата на сладолед включват захар, сметана, мляко и понякога яйца. В допълнение можете да добавяте различни вкусови съставки като ванилия, шоколад, ликьор, мед или плодове.

При работа с машината за сладолед трябва да бъдете внимателни по отношение на слаганото количество в купата. Тя не трябва да бъде препълняна догоре, тъй като по този начин ограничавате притока на въздух и смалявате пространството, в което той да циркулира свободно. По този начин целият процес на замръзване се забавя.

Друг важен съвет е след приготвянето на сладоледа да поставите фолио върху купата, преди да я закриете с капака. Така ще предотвратите сладоледът да стане на кристали или на скрежинки. Също така е важно да поставяте всяка съставка бавно и постепенно, защото, в противен случай, сладоледът може да стане на бучки. Обикновено допълнителните съставки се слагат, след като той стегне достатъчно. Ако искате да добавите алкохол към рецептата за сладолед, то е препоръчително да го направите след всички съставки, когато те вече са достатъчно стегнали. В противен случай ще се получи затруднено замразяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest