advice.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си скрия бретона?

Как да си скрия бретона?

Как да си скрия бретона?
Луксозна кутия за бижута и часовници
Качество без компромис:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Бретонът е все по-предпочитана тенденция, на която дамите се доверяват за своята перфектна визия. Той е минимална промяна, която пък обещава забележителни резултати.

Жените го избират за своя прическа под няколко форми: в стил завеса около двете страни на лицето, нормален бретон или бретон на една страна. Във всички случаи тази промяна се забелязва лесно и в същото време създава прическа, която е лесна за поддръжка.

Недостатъкът на бретона е неговият бърз растеж. Тогава дамите трябва непрестанно да посещават своя фризьор, тъй като красивата прическа издържа едва няколко седмици. Затова често пъти дамите предпочитат да скрият своя бретон, докато наближи часът на техния фризьор, или пък защото вече не се възприемат с тази прическа и искат бретонът да порасне по-бързо.

Ето няколко метода, които да ви помогнат да скриете своя бретон:

С фиби

Това е най-известният трик, с който да направите бретона незабележим. Единственото, което ви трябва, са няколко фиби, с които да го прикрепите назад. Също така можете да го разделите на кичури и да го пъхнете отстрани на косата, а фибите да скриете под кичури коса. По този начин получавате небрежна и същевременно елегантна визия.

С плитки

Плитки

Друга страхотна идея е да превърнете бретона в средство за създаване на нова ефектна прическа – плитките. Ако бретонът ви е по-къс и не е достатъчен за сплитане, то просто започнете да сплитате вашата коса и накрая включете бретона. Получената прическа ще бъде плитка под формата на венец. Ако пък бретонът ви е по-дълъг, то можете да го разделите на две и да сплетете две малки плитки, които да разпределите наляво и надясно и да закрепите с помощта на фиби.

С лак за коса

Съществува още една алтернатива за прикриване на бретона, която е подходяща за дами с натурално права коса или изправена. За целта ви трябва само силен лак за коса. Вземате бретона, напръсквате го обилно с лак и с помощта на пръстите си го разресвате в една посока, като след това го прикрепяте за останалата част от косата. По този начин го правите незабележим, а прическата ви обемна и красива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest