advice.bg»Статии»Подходяща ли е морската сол за съдомиялна

Подходяща ли е морската сол за съдомиялна

Подходяща ли е морската сол за съдомиялна

Със закупуването на съдомиялна вие определено ще си улесните живота. Не само че ще има кой да измива съдовете вместо вас, но това ще намали и разходите ви.

Прибавяме и още едно предимство на този гениален уред, за което малцина се сещат - макар и да е сравнително голяма съдомиялната като уред, на практика ще направи кухнята ви да изглежда по-просторна и по-подредена, защото из нея няма да се виждат натрупани мръсни съдове, нито пък ще имате нужда от сушилник, в който след като ръчно сте измили съдовете, да ги оставите да изсъхнат.

Факт е, че закупуването на съдомиялна не е особено евтино удоволствие (цените на съдомиялните обикновено са от около 500 лв. до над 1 000 лв. в зависимост от марка, модел и други специфични характеристики), поради което трябва да знаете, че за да удължите живота на този уред, е задължително в него да поставяте не само препарат за измиване на съдовете, но и сол за поддръжка на съдомиялна.

Съществуват много препарати (обикновено под формата на таблетки), които съдържат в себе си и така необходимата сол за осигуряване дългия живот на съдомиялната ви. Но не всички. Четете внимателно какви таблетки закупувате и в случай че те не съдържат сол в състава си, задължително си закупете и отделна сол за съдомиялна, която редовно да поставяте в машината си.

Подходяща ли е морската сол за съдомиялна

Защо ви е нужна сол и дали не можете да замените специализираната сол за съдомиялни с обикновена сол, с йодирана сол или дори с морска сол?

Специализираната сол за съдомиялни предотвратява натрупването на варовик по уреда ви. При използването на твърда вода (вода, която е с много високо съдържание на магнезий и калций) по невидимите за вас елементи на съдомиялната би се натрупала плака, която ще доведе не само до некачественото измиване на съдовете ви, но ще увреди и самия уред, водейки го до прегряване.

Макар и постепенен, това ще е неизбежен процес. Което важи в пълна сила и ако решите да използвате обикновена сол за съдомиялната си. Така че дали е подходяща морската сол за този уред? Категорично НЕ!

Относно каква марка специализирана сол за съдомиялна да използвате, е най-добре да се консултирате с продавач-косултантът, от който сте закупили уреда си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати