Advice.bg»Статии»За дома»Домашен майстор»Как да шумоизолирам прозорец?

Как да шумоизолирам прозорец?

Как да шумоизолирам прозорец?

Грижата за сигурността и спокойствието на дома ни е от основно значение. Така например още векове назад в Древен Рим е било забранено да се движат хора с конете си през нощните часове. Днес можем да се погрижим за тишината в дома ни с помощта на качествените прозорци, както и малките хитрини, които ни помагат в тази задача.

Как да шумоизолирате прозорец?

Хиляди хора навсякъде по света усещат негативното влияние на високото ниво на шум в градовете и съответно ниската шумоизолация на дома им. Това може банално да ви пречи да се наспивате, което от своя страна да стане причината за постоянния стрес, който изпитвате и редица други проблеми.

Не всеки прозорец може да шумоизолира дома. Важно е да имате предвид и този критерии, когато избирате вашите прозорци, а именно да имате високи изисквания по отношение на звукоизолацията на дома ви.

Това са 10 начина за увеличаване на шумоизолацията на прозорците в дома:

- Използване на стъклопакети с различна дебелина;

- Използване на асиметрични камери;

- Използване на триплекс при прозорците;

- Запълване на профила на прозореца със звукопоглъщащи материали;

- Смяна на уплътненията;

- Подобряване на херметизацията на прозорците;

- Запълване на камерата на стъкления блок с инертен газ;

- Използването на звукоизолирани PVB филми;

- Монтиране на двукамерни стъклопакети;

- Звукоизолиращи щори.

Шумоизолация на прозорец

Всички тези начини са една прекрасна алтернатива за звукоизолирането на дома, но все пак е важно и да сте запознати с това, че звукът е вълна, която има способността да се разпространява като механична вибрация. Също така в различните среди тя има съответно и различна степен на еластичност. Така например в силно еластичните пространства, като например водата или въздуха, звукът има способността да се разпространява много добре.

Всички модерни прозорци се състоят от 2 основни елемента: стъклен блок и рамка от пластмаса, дърво или метал. Когато става въпрос за шумоизолация на прозорец, на първо място се имат предвид свойствата на стъклена единица.

В действителност прозорците с двойно или дори тройно стъкло са доста по-добро решение по отношение на този параметър, но все пак и редица други фактори оказват влияние на звукоизолацията. Старайте се да инвестирате още при поставяне на стъклопакета ви в качествени модели. След това няма да се налага да се занимавате с допълнителната шумоизолация на дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest