advice.bg»Статии»За дома»Направи си сам»Как да си направим коледен свещник?

Как да си направим коледен свещник?

Как да си направим коледен свещник?

Новогодишните празници наближават и всички искаме да добавим доза коледно настроение, щипка радост и много усмивки. Дори и да не харесвате зимата, именно декември е това време от годината, което всички обичаме и не само заради подаръците, които получаваме, но и защото тогава се събираме с нашето семейство.

Украсата на дома е важна част от коледния дух. В магазините може да намерите различни играчки, свещници, гирлянди, лампички и други. За съжаление обаче ценовият диапазон може да е доста шокиращ за семейния бюджет.

Не се тревожете, защото винаги има алтернативен вариант. Така например можете с доста бюджетни материали да си направите сами коледен свещник, който да добави коледно настроение в дома с минимална инвестиция от ваша страна. Именно затова днес ще ви предложим 5 страхотни идеи как да си направите сами уникални и много привлекателни свещници бързо и лесно.

Първата ни идея е да си направите свещник за Коледа от една малка прозрачна чаша и няколко обикновени пръчици, които можете да съберете навън. Те трябва да имат еднакъв размер, за да се получи красиво вашата handmade коледна украса. За целта просто вземете пръчиците и ги завържете с красива панделка или конопено въже около чашата, а вътре сложете вашия любим аромат свещ.

Следващата ни идея е да си направите свещник от обикновени дървени пънчета. За целта трябва да се изреже вътрешната част, за да можете да сложите вътре чаените свещи, които обичате. За повече коледно настроение можете да добавите изкуствен сняг, който да напръскате върху дървените пънчета. Единственото условие тук е, че ще се наложи да имате специален инструмент, с който да направите тези малки отвори.

Свещник за Коледа

Другата ни идея е много практична и лесна за изпълнение. Ще ви трябват лесно достъпни материали, а именно кръгло парче картон с диаметър около 10 сантиметра, няколко шишарки, кестени и клончета. За целта просто закрепете в центъра свещта, а след това около нея залепете на картона всички други детайли, като накрая отново можете да добавите малко изкуствен сняг.

Ароматните плодови свещници също са прекрасен вариант, който можете сами да си направите. За целта вземете портокал или грейпфрут, като в центъра изрежете с нож малък кръг, където да поставите вашата любима чаена свещ. Можете да използвате и ябълка, ако желаете, като най-важното тук е плодовете да са с кръгла форма, за да може да се получи. Не забравяйте да надупчите избрания плод, тъй като така ще се разпространява приятният аромат в дома ви.

Последното ни предложение е да изработите коледен свещник от малък празен буркан. който да украсите с бяла или червена дантела. Можете да я закрепите както с помощта на силиконов пистолет, така и с конопено въженце, което да играе ролята и на украса.

Ето че с минимум усилия можете да си направете красив и много оригинален свещник. Ако развихрите въображението си, то ще можете със сигурност да измислите и други варианти за красива декорация за предстоящите празници, с която да украсите дома си и да добавите щипка коледен дух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни