Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Как да се разсъним

Как да се разсъним

Как да се разсъним
Електронен термометър за деца
Препоръчано за теб:
Електронен термометър за деца
8.50 лв.
Виж ››

С настъпването на студеното време сутрините ни стават все по-сънливи: станали сте от леглото, обикаляте дома си и дори се захващате за работа, но все едно никога не сте се събуждали.

За това може да е виновно не само за мрачното време, но и хронична липса на сън, кръвно налягане, нервно или физическо изтощение. Ако сте убедени, че сутрешната летаргия и апатия не са признак на заболяване и се случват само от време на време, опитайте няколко прости начина да се разсъните бързо, които ще ви представим по-долу.

Хората отдавна са разделяни на сови и чучулиги според времето на ефективна работа и здравословен сън. Какво да правите обаче, ако вашият биоритъм не съвпада по никакъв начин с общоприетото ставане сутрин в 06:00 ч.

Дали бихте могли да смените работата, да се освободите от воденето на деца в детска градина или училище и да можете да ставате и спите, когато пожелаете. Страхотна идея, нали? Но всички ние сме заложници на реалната ситуация. Затова събираме цялата си воля и смело започваме да вървим през живота от ранна сутрин!

За да не се превърнат сутрешните ви приготовления в истинско мъчение, вижте някои интересни съвети как бързо да се разсъните. Утре ще можете да забравите за израза станах, но забравих да се събудя и да посрещнете деня с усмивка.

Спалнята е зона за отдих

Не забравяйте, че в спалнята няма място за интернет и телевизия. В активни часове от деня те могат да ви бъдат най-добрите приятели, но преди да си легнете, всички джаджи ви изяждат времето. Пет минути в социалните медии се превръщат в половин час, един час и т.н. В резултат на това сънят ви вместо планираните осем часа, става не повече от шест. Това елементарно правило за разсънване бързо сутрин, е много трудно да се спазва в съвременното общество. Опитайте, резултатът ще ви изненада приятно.

Само здрав сън

За да се разсъните лесно и да чувствате весели и уверени през целия ден, трябва да се наспите добре. От цвета на тапета в спалнята, правилния ортопедичен матрак до спалното облекло, това са всички важни фактори. Ортопедичната възглавница, на която спите, осветлението в стаята, качеството на спалното бельо, всичко трябва да е на високо ниво. Отговорът на това как бързо да се разсъните се крие във всеки обект около вас, просто трябва да се вгледате внимателно.

Събудете се и се разтегнете сладко

Съвети за бързо разсънване

Нежното и протяжно разтягане възстановява кръвообращението в цялото тяло. По време на тази приятна процедура тялото се подготвя за работа, стимулира центъра на удоволствието в мозъка и подобрява настроението. Сутрешното разтягане в леглото е ключът към бързото разсънване рано сутрин.

Забравете за допълнителните пет минути

Необходимо е да се събудите при първото иззвъняване на будилника, тъй като няколко минутният сън няма да ви помогне да се разсъните, а само ще влоши ситуацията. Ако времето ви позволява да се събудите с 10 минути закъснение, насрочете аларма въз основа на тези минути сън. Плюс това изберете правилната мелодия. Остър и силен будилник с дразнеща мелодия може да е досаден, а тихият просто няма да чуете. Намерете приятна за вас алтернатива и се събудете с усмивка на лице.

Намерете причината

Сигурно е, че определено ще намерите причина да спите още пет минути, както се казва, вчера беше труден ден, а днес се планирате още повече неща. Но, намерете не оправдание за сън, а причина да се събудите рано. Например, ако пристигнете на работа по-рано, можете да си тръгнете по-рано или сутринта да посетите по-свободната фитнес зала. За да се разсъните бързо - мотивирайте се!

Теорията за деветте минути

Има теория, според която сутрин трябва да останете на крака само девет минути - и вече няма да сте толкова сънливи. Започнете с поне пет: разходете се из апартамента, погрижете се за лицето си или вземете топъл душ, направете чай или кафе. Докато алармата звънне отново, може би ще сте се развеселили и осъзнали, че няма смисъл да се връщате в леглото.

Пуснете светлина в дома си

Ако спите на тъмно, с дръпнати завеси или щори, първото нещо, което трябва да направите след ставане е да пуснете светлината да влезе в стаята. Ако навън е все още тъмно, включете осветлението, а ако времето позволява, отворете прозореца да влезе свеж въздух. Това определено ще ви ободри.

Измийте лицето и зъбите си

Още един здравословен навик, който някои хора пропускат. Освен от гледна точка на хигиената, хладката вода рано сутрин ще отмие сънливостта и ще ви освежи много бързо.

Пийте вода

Изпийте чаша вода, за да се разсъните

Не всеки обича да развива този навик, но повечето се възползват от него. Възстановете водния баланс след нощна почивка - и тялото ще получи необходимата жизненост. Няма нужда да изпивате литри течност сутрин - направете пиенето на една чаша вода на гладно ваш навик или просто намокрете гърлото си с няколко глътки.

Утринна гимнастика

Това, на което сме учили от детството, е останало в миналото. Сега помним много от правилата, но няма време и особено желание да ги спазваме. Ефективен начин за незабавно събуждане е чрез раздвижване. Спомнете си усърдието, с което сте клякали и правили наклони в детската градина. Със същия ентусиазъм започнете да развивате здравословен навик - правете упражнения сутрин, дори да е за няколко минути. А може просто да потанцувате.

Не пропускайте закуската

Сутрешните срещи и задълженията стават много по-лесни, когато сме сити. Основното нещо е да не преяждате, иначе летаргията и сънливостта ще дойдат вместо енергията. Яжте богата на протеини храна или изберете здравословни възможности за закуска.

Кажете благодаря на себе си

Да, направихте го! Събудихте се рано сутринта, разсънихте се бързо за първи път и се чувствате чудесно. Споделете новината и благодарете на глас: Страхотен съм! Направих го!

Сега включете любимата си музика, направете пробуждащо се кафе или чаша зареждащ пресен сок и настройте тялото си за добър ден. Заредете се за положително възстановяване още от вечерта. Преди да си легнете, мислете само за доброто и ще откриете тайната как бързо да се събудите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest