advice.bg»Статии»Електро»Пералня и Сушилня»Как да изберем пералня със сушилня?

Как да изберем пералня със сушилня?

избор на пералня със сушилня

Съвременните перални са многофункционални, те едновременно изпират и изстискват прането. Едва след това трябва да го изсушите. Ако имате достатъчно пространство за сушене, например голяма тераса или двор, това не би ви създало никакви проблеми.

Но в малките апартаменти с малки или никакви тераси, ситуацията е по-сложна. А и понякога времето навън не позволява бързо изсъхване на дрехите. Обикновено поставянето на на сушилник за дрехи в стая в близост до радиаторите помага. Но това създава допълнителни проблеми, като прекомерна влага в помещението, заемане на пространство и пр.

Решението е сушилна машина, която ще ви спести време и пространство. Но ако нямате достатъчно място в жилището за две отделни машини, пералня и сушилня, има компромисен вариант, който спестява както място, така и пари – комбинирана пералня със сушилня.

Днес на пазара на домакински уреди има изключително разнообразие от марки, цени и функционалности. Много хора вероятно се затрудняват в избора. Затова нека разберем на какъв модел и с какви функции да дадем предпочитание.

Принцип на действие и видове сушене

Какво е сушилня? Това е допълнителна опция, която ви позволява да изсушите дрехите след изпиране.

Как работи пералнята със сушилня? В обикновената перална машина има само един нагревателен елемент за нагряване на вода - моделите със сушене са оборудвани с втори нагревателен елемент за нагряване на въздуха. Нагрятият въздух протича равномерно през прането поради въртенето на барабана. Полученият кондензат се събира в определените резервоари. При някои модели натрупаната влага веднага се спуска в канализацията.

Недостатъците на тази програма могат да се считат за голямо потребление на електроенергия. Също така недостатък е несъответствието между двата режима. При пране можете да зареждате прането до краен предел. При сушене обаче машината може да обработва само някои от тези елементи. В резултат на това ще трябва да заредите барабана няколко пъти.

Видове програми

Има основни и допълнителни програми, техният избор ще повлияе на цената на машината. В комбинираните перални с режим на сушене тази функция е допълнителна. Тоест основно значение се придава на ефективността на изпирането. Следователно можете да изсушите нещата, като настроите таймера по ваша преценка. Недостатъкът на този подход е, че дрехите могат да бъдат много сухи или обратно, недостатъчно сухи.

Но някои модели са по-напреднали в опциите. Вградената функция Fuzzy Logic, като контролира влажността и температурата, определя остатъчната влага на прането. Такива перални със сушилня са оборудвани с няколко режима на сушене, удобни за потребителя. Например, вместо обичайните температурни знаци, можете да изберете интензивно, нежно сушене, освежаване или гладене. Режимът сухо пране е много полезен.

Дрехи, застояли в гардероба, особено когато се сменят сезоните, обикновено не е необходимо да се перат. Достатъчно е да ги освежите малко, което всъщност може да направи тази опция.

Енергиен клас

Енергийният клас на машината показва разхода на електроенергия при работа. Производителите все още не са усъвършенствали пералните машини със сушилни. Следователно конвенционалните перални имат енергиен клас A +++, който се счита за най-икономичен. А пералните със сушилни в най-добрия случай имат клас B, или дори C, D.

След като разгледахме основните характеристики, стигнахме до въпроса: Как да изберем най-добрата пералня със сушилня?

Първата стъпка е да планувате покупката според финансовите си възможности и потребностите си. Това означава да решите каква сума можете да отделите и кои функции и параметри на машината са задължителни и с кои можете да направите компромис.

След това следва да проучите пазара. Това можете да направите по няколко начина. Най-удобно и бързо е да разгледате предложенията на магазините за техника в интернет, като обърнете внимание на промоции и намаления. Някои хора предпочитат другия начин – посещение на магазините, предлагащи съответния продукт и консултация на живо със специалисти.

пералня със сушилня и сухи дрехи

Който и начин да изберете, не е лоша идея да потърсите мнения на хора, които притежават пералня със сушилня. Тоест, да проучите мнението на потребителите. Така може да разберете от „първа ръка” предимства и недостатъци на някои марки, видове програми и пр. Подобна информация можете да вземете на живо от познати, както и от форумите и социалните мрежи в интернет.

Друг фактор, който трябва да съобразите, е дали можете сами да организирате доставка и монтаж на машината. Ако нямате възможност, повечето магазини предлагат тези опции срещу допълнително заплащане. А при определени условия доставката и монтажа може да са безплатни. Може да има значение за вас и бързината на доставката и вие трябва да прецените дали предлаганото време ви устройва.

Размерите на пералните машини обикновено са стандартни, но се предлагат и по-малки варианти. Това също трябва да бъде отчетено като опция при избор за покупка.

Обърнете внимание и на гаранционния срок и наличните гаранционни сервизи в близост до вас. Това е важно, защото ако няма наблизо гаранционен сервиз можете доста дълго да останете без нужната ви машина.

След като сте наясно какво се предлага на пазара, какви опции и функции са ви нужни, какви средства можете да отделите и какви са условията на доставка и сервиз, може да набележите няколко уреда, които отговарят на критериите ви. Те могат да бъдат от един или от различни магазини.

Оттук следва да разгледате внимателно опциите на избраните от вас уреди и да прецените кой вариант ви устройва най-пълно. Преди да пристъпите към поръчка, уверете се че желаният уред е в наличност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати