advice.bg»Статии»Двор и градина»Отглеждане на цветя»Непретенциозни за отглеждане растения

Непретенциозни за отглеждане растения

Непретенциозни за отглеждане растения

Може би най-непретенциозните за отглеждане растения са кактусите, защото те се поливат изключително рядко. През най-горещите летни дни кактусите обикновено се поливат само веднъж на 10 дни, а през зимата повечето от тях дори нямат необходимост от поливане. За предпочитане е да ги поливате с дъждовна вода, но това важи и за всички останали стайни и градински растения.

Друг голям плюс на кактусите е, че те растат изключително бавно и няма да ви се налага да пресаждате цветята. Ако все пак искате да засилите растежа им, ще трябва понякога да ги подхранвате с течен тор, богат на фосфор и калий. Така или иначе кактусите държат първото място в класацията за непретенциозни растения.

Не всеки обаче харесва тези бодливи растения. Тогава бихме ви препоръчали да започнете да отглеждате някое сукулентно растение. Този вид растения имат свойството да задържат вода в себе си, което отново означава, че нямат нужда от редовно поливане. Много лесно за отглеждане е Алое вера, което трябва да се полива не по-често от веднъж седмично.

Освен че обожава топлината, то си е истинско непретенциозно растение, но за сметка на това може вие да се възползвате от него. Можете да употребявате скрития в листата сок от Алое вера при третиране на изгаряния, срещу акне или пък да го добавите към любимия си крем за лице или шампоан. Универсално средство, което се използва масово в медицината и в козметиката.

Мушкатото е непретенциозно растение

Добре, все пак искате вашето растение да е с цвят. В подобен случай бихме ви препоръчали за дома да си вземете бромелия, а за балкона най-обикновено мушкато или сакъзче. Характерното при отглеждането на бромелии е, че те се поливат в образувалата се чашка от листата им, а не в почвата. Те са растения, които обичат влагата и ако искате да не ви създават толкова грижи, е добре да сложите в близост до тях съд с вода.

Мушкатата и сакъзчетата също са много лесни за отглеждане растения, защото издържат и на засушаване. Важно е обаче при падането на температурите да им осигурите място у дома, където да ги приберете да презимуват. През пролетта отново можете да ги изнесете навън, да започнете да ги поливате и наторявате и те бързо ще ви дарят отново с цвят.

Всички тези предложения за непретенциозни за отглеждане цветя са подходящи, ако тепърва опознавате магията на флората и усещането, което стайните растения създават у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати