advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да почистим миризмата от кучешка урина

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Ако имате домашни любимци, тогава сигурно сте се сблъсквали с неприятния проблем да маркират някъде територията и да не знаете как можете да се отървете от миризмата на урина. Първото важно нещо е да започнете да учите кучето ви веднага на хигиенни навици, но все пак при малките питомци това е нормално, докато свикнат.

Особености на премахването на миризма от кучешка урина

Може да мирише много рязко, като това по никакъв начин не е свързано с породата куче. Дори малкото изпускане на кучето в дома може да стане причината за доста затрудненото дишане както за вас, така и ако имате гости. Устойчивостта е много голяма и затова трябва да се заемете с почистването на мястото и елиминирането на миризмата от кучешка урина веднага, а не да чакате да попие. За да се справите със ситуацията, ще ви трябват:

- чисти парцали и гъби;

- почистващ препарат (или народно средство);

- топла вода;

- гумени ръкавици.

В никакъв случай не добавяйте вода в мокрото петно, защото това само ще увеличи лошо миришещото пространство. Преди това трябва да попиете с обикновена салфетка или тоалетна хартия урината, а едва след това вече можете да се заемете с премахването на неприятната миризма.

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Най-често домакините използват различни народни средства за целта. Едни от най-разпространените са:

- сапунен разтвор;

- спирт или водка;

- оцет;

- йод;

- сода;

- калиев перманганат;

- водороден пероксид;

- лимонена киселина.

Всички тези средства са прекрасен начин, за да се справите с миризмата на кучешка урина, но е важно да ги прилагат правилно, за да не развалите мебелите или пода.

Сапунен разтвор

С него не само можете да почистите мястото, но и да го дезинфекцирате. За целта в половин литър вода настържете 1 сапун на ренде. Методът е подходящ за пода или килима, като накрая премахнете остатъците от разтвора с помощта на обикновена вода.

Спирт

Как да почистим миризмата от кучешка урина

Прекрасен начин, който се ползва от много стопани, за да могат ефикасно да елиминират миризмата на кучешка урина. Можете да използвате и водка, ако случайно нямате спирт в дома ви. Налейте малко от течността на мястото, което животното е маркирало и оставете да подейства за половин час, а после попийте остатъците с обикновена салфетка или кърпа. Допълнителен плюс е това, че кучетата не понасят миризмата на спирт, а те имат доста по-силно обоняние. Така доста дълго време няма да маркират отново това място.

Оцет

Всеки има оцет или лимонена киселина в дома си, като можете да ползвате дори и прясно изстискан лимонов сок. Така можете лесно да премахнете миризмата на кучешка урина, като за целта пригответе разтвор от оцет и вода в съотношение 1:1. Имайте предвид, че е добре преди да прилагате този начин, да проверите на някое скрито местенце на меката мебел, колко е устойчива боята. Ако всичко е наред, тогава смело можете да нанесете сместа на петното и да елиминирате така с минимум усилия миризмата.

Йод

Малко хора може би знаят, че с този антисептик можете да се справите не само с драскотините, но и да премахнете неприятната миризма на кучешка урина. За целта в една чаша накапете няколко капки от йода, а след това с разтвора можете да обработите тъмните мебели или пода.

Сода бикарбонат

Тя също може да ви помогне в решаването на тази задача. За целта поръсете малко от нея на мястото, а след това налейте от водородния пероксид. Оставете разтвора да подейства за 6-7 часа и почистете добре с помощта на сапунен разтвора, а след това и с обикновена чиста вода.

Всички тези начини са добри за премахване на миризми, но имайте предвид че е важно да почиствате урината веднага, а не да чакате, защото така ще е много по-сложно да решите неприятния проблем. Не забравяйте и за възпитанието на кучето ви, защото това е най-прекия и лесен начин да не се сблъсквате с миризмата на кучешка урина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати