advice.bg»Статии»Компютри и технологии»Хардуер»Съвети при избор на нов компютър

Съвети при избор на нов компютър

Съвети при избор на нов компютър

Придобиването на компютър е много отговорен въпрос. Първо, това е скъпа покупка. Второ, това е техника, от която може да зависи сериозната ви професионална работа. Трето, дори опитните потребители невинаги знаят как да изберат оптималните компоненти за компютъра си, тъй като пазарът е много променлив.

Ще се опитаме да ви помогнем да изберете добър модерен компютър. Разбира се, актуалността на тази информация с всеки изминал месец ще се изменя, но основните принципи ще помогнат да се ориентирате в близко бъдеще.

Има над дузина области на приложение на един компютър (от офис работа до графично моделиране). Нека се ограничим до най-популярните задачи. От значение е дали имаме нужда от компютър, за да играем съвременни видео игри, да слушаме музика, да гледаме филми и, разбира се, да пишем текстове и да работим в Интернет.

Един вид дигитален развлекателен център за цялото семейство. Определяйки целта, преминаваме към решението.

Ще се опитаме да изберем най-разумната система, като вземем предвид най-добрата комбинация от цена и качество, като същевременно ще оставим повече място за подобряване на компютъра (надстройка) в бъдеще. Ще ви посъветваме какво да търсите при покупка.

Компютър

Условно, избирайки компютър, трябва да отговорите на 10 въпроса:

Колко подходящ е мониторът за решаване на вашите проблеми?

Може ли дънната платка да работи стабилно с други компоненти на компютъра?

Подходящ ли е процесорът за мултимедийни приложения?

Колко RAM трябва да бъде?

Ще изтегли ли видеокартата модерни игри?

Може ли оптичното устройство да работи с DVD и да записва?

Колко е капацитетът на твърдия диск?

Кои системи са по-подходящи за мултимедия и игри?

С тези основни въпроси трябва да започнете да избирате вашия компютър. Защото какво ще бъде вътре в тази черна кутия ще зависи от това колко правилно сте направили избора. Много хора наричат ​​тази кутия ПРОЦЕСОР, това е грешка, в никакъв случай не я повтаряйте.

Избор на нов компютър

1. Процесор - устройство вътре в системния блок, което отговаря на това колко бърз ще бъде вашият компютър. Колкото по-мощен е процесорът, толкова по-тежки програми ще са достъпни за работа през компютъра ви и толкова по-бързо ще работи той;

2. Паметта е друго важно нещо, което е част от системния блок. Колкото по-голям е обемът ѝ, толкова повече програми можете едновременно да отворите на вашия компютър без забележима загуба на производителност;

3. Твърд диск - място, където се съхраняват нашите филми, снимки, документи, игри, програми и пр. Колкото по-голям е обемът му, толкова повече от изброените неща могат да се запазят на него;

4. Видеокарта - устройство, което се намира вътре в системния блок и отговаря за това, което се показва на екрана на монитора. Често от това устройство зависи дали някоя програма или игра ще тръгне на компютъра или не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати