advice.bg»Статии»Компютри и технологии»Хардуер»Съвети при избор на нов компютър

Съвети при избор на нов компютър

Съвети при избор на нов компютър

Придобиването на компютър е много отговорен въпрос. Първо, това е скъпа покупка. Второ, това е техника, от която може да зависи сериозната ви професионална работа. Трето, дори опитните потребители невинаги знаят как да изберат оптималните компоненти за компютъра си, тъй като пазарът е много променлив.

Ще се опитаме да ви помогнем да изберете добър модерен компютър. Разбира се, актуалността на тази информация с всеки изминал месец ще се изменя, но основните принципи ще помогнат да се ориентирате в близко бъдеще.

Има над дузина области на приложение на един компютър (от офис работа до графично моделиране). Нека се ограничим до най-популярните задачи. От значение е дали имаме нужда от компютър, за да играем съвременни видео игри, да слушаме музика, да гледаме филми и, разбира се, да пишем текстове и да работим в Интернет.

Един вид дигитален развлекателен център за цялото семейство. Определяйки целта, преминаваме към решението.

Ще се опитаме да изберем най-разумната система, като вземем предвид най-добрата комбинация от цена и качество, като същевременно ще оставим повече място за подобряване на компютъра (надстройка) в бъдеще. Ще ви посъветваме какво да търсите при покупка.

Компютър

Условно, избирайки компютър, трябва да отговорите на 10 въпроса:

Колко подходящ е мониторът за решаване на вашите проблеми?

Може ли дънната платка да работи стабилно с други компоненти на компютъра?

Подходящ ли е процесорът за мултимедийни приложения?

Колко RAM трябва да бъде?

Ще изтегли ли видеокартата модерни игри?

Може ли оптичното устройство да работи с DVD и да записва?

Колко е капацитетът на твърдия диск?

Кои системи са по-подходящи за мултимедия и игри?

С тези основни въпроси трябва да започнете да избирате вашия компютър. Защото какво ще бъде вътре в тази черна кутия ще зависи от това колко правилно сте направили избора. Много хора наричат ​​тази кутия ПРОЦЕСОР, това е грешка, в никакъв случай не я повтаряйте.

Избор на нов компютър

1. Процесор - устройство вътре в системния блок, което отговаря на това колко бърз ще бъде вашият компютър. Колкото по-мощен е процесорът, толкова по-тежки програми ще са достъпни за работа през компютъра ви и толкова по-бързо ще работи той;

2. Паметта е друго важно нещо, което е част от системния блок. Колкото по-голям е обемът ѝ, толкова повече програми можете едновременно да отворите на вашия компютър без забележима загуба на производителност;

3. Твърд диск - място, където се съхраняват нашите филми, снимки, документи, игри, програми и пр. Колкото по-голям е обемът му, толкова повече от изброените неща могат да се запазят на него;

4. Видеокарта - устройство, което се намира вътре в системния блок и отговаря за това, което се показва на екрана на монитора. Често от това устройство зависи дали някоя програма или игра ще тръгне на компютъра или не.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати