Защо прането мирише след сушилня

Защо прането мирише след сушилня

Много домакини се озадачават как прането, дори след използването на балсами, аромати и омекотители, може да остане с неприятна миризма след изваждането му от сушилнята.

Практиката показа, че ако целият обем от обработени неща мирише зле, тогава проблемът е в пералнята или сушилнята. Ако лошата миризма идва само от конкретен продукт, тогава трябва да го смените.

Не е необходимо да сменяте или изпращате машината за ремонт, първо, трябва да опитате да разрешите проблема сами. За да направите това, ще трябва да установите източника на миризмата и да извършите редица прости манипулации.

Защо прането мирише лошо след изваждане от сушилнята?

За да установите защо дрехите, изпрани в пералнята и след това поставени в сушилнята миришат неприятно, е необходимо да се оцени правилната работа на функционалното устройство. Най-често този фактор се влияе от следните точки: неправилна или некачествена вентилация на резервоара.

След всяко използване на пералнята, дори напълно нова, в барабана остава малко количество влага. Ако затворите веднага вратата, повишената влажност на околната среда ще остане, което ще се превърне в тласък за активното възпроизвеждане на бактерии и появата на мухъл. Това е първата причина, която може да способства вашите дрехи да миришат лошо дори след използването на омекотител и поставянето им в качествена сушилня.

миришещо пране

Използване на неподходящ прах и/ или омекотител. Миризмата невинаги е следствие от използването на нискокачествени препарати. Може да възникне неприятна миризма, ако скъпият продукт не се използва правилно. Не използвайте сухи смеси при пране при ниски температури, те може да не се разтворят напълно и да се придържат към стените на на пералнята, активирайки растежа на бактериални колонии.

По същия начин след това те се прехвърлят в сушилнята, а останали и по дрехите, в процеса на изсъхване на тъканите, предизвикват неприятна миризма.

Липса на правилна поддръжка на оборудването. Достъпните компоненти трябва да се проверяват и почистват редовно. Особено внимание трябва да се обърне на тавите, маркуча за източване, филтъра. Неправилно свързване на изходящия маркуч на пералнята към канализацията.

Ако устройството не е свързано към завоя на изпускателната тръба, тогава ще бъде нарушена цялата технология за отстраняване на течността. В този случай прането обикновено мирише на канализация.

Съвет: При липса на подходящи умения, не се опитвайте сами да инсталирате домакински уред. Опитът да спестите пари в този момент може да доведе до бързо влошаване на приспособлението или отделните му части.

Продължително присъствие на мръсно пране в барабана. Барабанът на пералната машина не е предназначен да съхранява мръсни дрехи преди пране. Мръсотията и високата влажност много упорито създават неприятна миризма. По-добре вземете специална кошница.

След като стане ясно защо неприятната миризма е прикрепена към прането, можете да започнете да извършвате съответните манипулации. Първо се елиминира източникът на проблема, след това се почистват домакинските уреди.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати