Съвети за успешно боядисване на мебели с тебеширена боя

Съвети за успешно боядисване на мебели с тебеширена боя

Днес все повече набира популярност боядисването на мебелите с тебеширена боя. Това е прекрасен вариант да обновите интериора и да му вдъхнете нов живот. Уникалността на този метод е това, че тези бои са много издръжливи и се отличават с отличното си качество, а освен това с тях можете да обновите не само мебелите, но дори стените, тавана или пода на стаята.

Държат се много добре, като освен това не се налага да подготвяте повърхността предварително по някакъв начин, защото боята ще скрие всички дефекти.

Съвети за успешно боядисване на мебели с тебеширена боя

1. Не се налага предварителна подготовка на повърхностите;

2. С нея се работи много лесно и не се налага да сте художници;

3. Евтин и лесен начин да вдъхнете нов живот на старите мебели;

4. Не се налага да шкурите повърхността предварително;

5. Лесно прикривате дефектите и несъвършенствата на мебелите;

6. Можете да ги ползвате за различни повърхности - метал, стъкло, пластмаса, дърво и дори за платове;

7. Не текат;

8. Възможност за използване на различни техники;

9. Можете да работите с различни четки;

10. Не се налага да разглобявате мебелите предварително;

11. Не са токсични и са безопасни за работа дори в затворени пространства;

12. Плътно и стабилно покритие на повърхностите;

13. Изключително издръжливи и качествени.

Тебеширени бои - множество възможности за ремонт и декорация

Боядисване на мебели с тебеширена боя

Първото и едно от безспорните предимства при този начин на боядисване на мебелите е това, че не се налага да махате или да шкурите предварително повърхността. Боята ще легне прекрасно на всяка една мебел и лесно ще скрие всички недостатъци.

Другият плюс на тебеширената боя е това, че с нея можете да боядисате всяка повърхност - пластмаса, дърво, метал, стъкло и дори плат. Това е прекрасна възможност за домакините, които нямат много време, но въпреки това искат да обновят декора в дома си, вдъхвайки им нов живот.

Може да се използва за декорирането на мебелите в различен стил и с използването на разнообразна техника - винтидж, провинциален (кънтри), изтъркан шик. И въпреки че състаряването на мебелите може да се постигне с шкурене, тази боя позволява да се постигнат много повече ефекти. Именно затова тя е толкова обичана от професионалните производители на мебели и реставраторите.

Другото безспорно предимство на тебеширените бои е това, че те не текат, както обикновените. Това означава, че при работата ви с тях няма да се налага да разглобявате мебелите, а ще можете да работите директно. Можете да ги боядисате без никаква подготовка направо във вертикална позиция без да ги мърдате. По този начин ще можете да спестите доста пари, тъй като с нея можете да декорирате дори и старите мебели, превръщайки ги в истински изкуство.

С тебеширените бои можете да боядисвате дори кухненските мебели, като така ще можете да обновите вашата кухня с минимални финансови вложения. Преди да започнете в този случай е много важно да обезмаслите повърхностите, за да легне добре боята. След като приключите, трябва да покриете мебелите с лак, за да фиксирате резултата, който сте постигнали.

Това се прави с цел да се защити повърхността, като по желание можете да използвате бързосъхнещи средства. С тебеширените бои можете да боядисате дори рамките на картините, приборите за хранене, аксесоарите или сувенирите. Ако сте си купили много непотребни вещи, които не ви харесват визуално, тогава винаги можете да им вдъхнете нов живот и да ги боядисате в любимия ви цвят, създавайки единна декоративна обстановка в дома ви.

Работата с тебеширената боя е истинско удоволствие, ако обичате да творите с ръцете си и да експериментирате с интериора. Те ще могат да ви спасят в много различни ситуации. Дори и просто да ви е писнало обзавеждането ви, тогава те отново ще ви бъдат от полза, тъй като с минимални средства ще можете да постигнете истински чудеса и да преобразите дома си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати