advice.bg»Статии»Мода»Избор за дрехи»Как да изберем вратовръзка?

Как да изберем вратовръзка?

Как да изберем вратовръзка?

Вратовръзката е неразделен детайл от гардероба на всеки един мъж. Би било трудно да си представим бизнес преговори, където мъжете да са облечени със спортни костюми например.

Вратовръзката е станала неразделна част от бизнес аутфита на всеки истински и уважаващ себе и мъж. Не винаги обаче е лесно да изберете този детайл, тъй като трябва да имате предвид различни особености - материал, десен, размер, цвят и други.

Как правилно да изберете вратовръзка?

1. Цвят

Изключително важно е да изберете такъв нюанс, който да подхожда хармонично на вашия костюм и облекло в цяло. Все пак не искате да изглеждате като клоун, който за първи път носи вратовръзка и не знае как да комбинирате цветове. Старайте се във визията ви да има максимум 3 цвята, които да си подхождат.

Син цвят

Привлича и заостря вниманието ни. Той е много подходящ, ако ви предстоят важни преговори и искате да вдъхвате увереност, а също така този оттенък говори за това, че сте добър дипломат. Именно сините вратовръзки са едни от най-предпочитаните от мъжете в целия свят.

Те лесно се съчетават с другите цветове и правят образа да изглежда изключително елегантен и сдържан. Мъжете, които залагат на този цвят, са точно такива - спокойни и уверени в себе си. Идеален избор са, ако костюмът ви е тъмносин или светлосив, докато ризата можете да е бледо синя или розова.

Червен цвят

Съвети при избор на вратовръзка

Това е избор на решителните и смели мъже, които знаят какво искат и как да го постигнат. Те са много силни, а също така не може да пропуснем факта, че с този цвят вратовръзка ще бъдете център на вниманието, тъй като не е класически избор и лесно ще се отличите в тълпата.

Прекрасно се съчетава с тъмносините или сивите костюми, а ризата в този случай е по-добре да е бяла.

Бордо

Изтънчените и елегантни джентълмени избират този цвят вратовръзка, който може да се каже също, че е вечната класика. Той е перфектен при създаването на модерен образ. Идеално се съчетава с тъмносивите или кафявите костюми. Ризата може да е както бяла, така и светлолилава.

Разбира се, че можете да изберете и някакви други по-смели и интересни съчетания, но все пак помнете, че е важно да комбинирате правилно всички нюанси в костюма си. Ако не сте уверени, че даден оттенък ще се съчетава с костюма, тогава по-добре не експериментирайте и не рискувайте, особено ако имате важна бизнес среща.

2. Материал

Избор на вратовръзка

Правилната вратовръзка трябва да е изработена от качествен материал. Безспорно едни от най-добрите и качествените вратовръзки се произвеждат в Италия. Те често се шият ръчно, но и цената им не е никак ниска.

Друго задължително условие е да е приятна на допир и с хубав дизайн. Вратовръзката не трябва да стърчи или да има неравни шевове. Перфектната вратовръзка се отличава с това, че има матов цвят и няма изкуствен синтетичен блясък.

3. Размер

Дължината е другият, но не по-малко важен критерий при избора на вратовръзка. Първото правило тук е, че вратовръзката трябва да скрива колана.

Ширината се определя от реверите на сакото, както и размера на яката на ризата. Обикновено реверите са около 7-9 см, такава трябва да е ширината на вратовръзката в най-широката ѝ част.

Имайте предвид и това, че ако имате широки рамене, тогава няма да ви отиват тесните модели, както и обратното. Трябва да се съобразите и вида на възела, който носите. Така например за по-сложните като "Windsor" вратовръзката трябва да е по-дълга.

Ако сте почитатели на класиката, винаги можете да опитате и нещо ново - различен десен, цвят, модел или фасон. Не се страхувайте да експериментирате, защото така ще можете да се отличите в строгата бизнес среда и да блеснете с перфектния си моден вкус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати